fredag den 10. august 2018

Ny info!

Nå så blev det alligevel ikke nødvendigt at skrive "Reklame" ved boganmeldelser mm. Forbrugerombudsmanden har nu gjort det klart at man som privatperson/kulturanmelder ikke er en del af det krav som der ellers tidligere blev redegjort for!
Så jeg vil som altid blot skrive når jeg har modtaget et anmeldereksemplar!

onsdag den 4. juli 2018

Info!

Der er kommet nye regler for bogbloggere. Så når jeg fremover skriver "REKLAME FOR... " ved en boganmeldelse er det fordi det er blevet et krav og ombudsmanden har gjort opmærksom på dette, da man som bogblogger ellers risikere politianmeldelse. Så bare til info vil der fremover ved bøger og produkter modtaget som anmeldereksemplarer/test stå "reklame for...".

fredag den 1. juni 2018

"Aarhus I By I Aarhus" - A non-profit publication.


 Dette er en fotobog. Et værk som man har brugt halvandet år på at få samlet. Folk kunne sende billeder ind og der var lidt over 7000 billeder der blev valgt imellem, hvilket har resulteret i dette værk.
Det er en non-profit publikation og et eventuelt overskud vil gå til at trykke flere bøger, som fx kan foræres til nye studerende i byen, byens lægehuse eller til alle dem der hjælper vedr. "Aarhus frivillighovedstad 2018". 

Bogen udkommer i dag, 1. juni, og du kan læse mere om bogen og hvor den kan købes: HER! 

Den indeholder billeder af 167 fotografer og hovedmændene bag værket er Chresten H. Ibsen og Anders Grønborg.
330 sider med billeder og små billedforklaringer. Og så er der tekst på dansk, engelsk og kinesisk, så bogen skulle gerne kunne bruges som opslagsværk for Aarhusianere, turister og alle os andre der bare sætter pris på smukke billeder.

Man får en god opdeling i bogen, da der er billeder som både er ret personlige og andre som er meget visuelt stimulerende. Der er gademotiver, landskabsmotiver, kunst og meget andet at kigge på. Og personligt vender jeg hele tiden tilbage til bogen, for jeg syntes den er en fornøjelse at sidde og bladre i. Og lade mig suge ind af alle indtrykkene. Man kan ikke se alle billederne igennem på en gang, for det bliver for voldsomt, men har man brug for at sidde og slappe af og nyde nogen flotte værker så kan man sagtens sidde og kigge i bogen i lang tid.
Jeg er fascineret af den store forskellighed som hersker. Nogen oplever den mere rå side af en by, nogen fanger essensen af hygge i byen mens helt andre billeder giver en et perspektiv og udfordre en i forhold til hvordan en by kan se ud fra både den smukke og den mindre smukke side.
Et fantastisk opslagsværk, som jeg også sagtens kunne se ligge i byens cafeer, venteværelser, skoler med videre, så man kan lære Aarhus bedre at kende.

Det er helt sikkert en bog man får mest ud af hvis man i forvejen kender Aarhus, men den er nu alligevel også værd at se i hvis man ikke gør, for man kan sagtens fornemme at man her har at gøre med en by som der sker noget i, som har forandring og bæredygtighed i højsædet, som møder hver enkelt person i øjenhøjde - for der er noget for enhver smag. Man kan også kigge på billederne og føle sig hensat til storbyens liv. Nogen billeder er der en hel speciel storbystemning over. Det er virkelig et spændende værk.

onsdag den 30. maj 2018

Boganmeldelse: "Pigen uden hud"!

Mads Peder Nordbo
341 sider
Udgivet 2017
Kan købes: HER!

Jeg havde i gennem længere tid set reklamer for denne bog. Jeg har fulgt forfatteren via diverse sociale medier og jeg var ret nysgerrig på hvad det dog var som gjorde at hans bog så hurtigt blev en succes. Jeg er ikke den der normalt læser krimier men denne bog er i den grad så meget mere end blot en krimi mere i rækken.

Bogen handler om en mand der har mistet sin kæreste og deres ufødte barn, og vælger at tage til Grønland og arbejde, da han gerne vil væk fra det hele. Han arbejder som journalist og kommer til at blive involveret i en sag som er større end først antaget. Der findes en mumificeret person i isen. Den afdøde forsvinder og betjenten der skulle holde øje er blevet dræbt. Det er svært at finde hoved og hale i og vores hovedperson begynder at gå i dybden med sagen og laver en del research. Det fører ham tilbage i tiden og får ham ledt på sporet af nogen andre drab. Drab på mænd der har udsat børn for overgreb.
Det er en grim sag og undervejs ender det da også galt for hovedpersonen som pludselig selv bliver mistænkt. Men det stopper ham ikke og ved at teame op med en ung kvinde der lige er blevet løsladt efter at have været fængslet på grund af drab så finder de til sidst ud af hvad det hele drejer sig om. Men kan de løse det hele uden selv at komme galt af sted, eller uden selv at blive slået ihjel?

Der er spænding for alle pengene. Bogen er grusom, velskrevet, fangende og meget intens fra start til slut. Stor ros til forfatteren for at skrive en bog som man bare ikke kan lade ligge før man er nået slutningen. At det alligevel har taget mig lang tid at læse den, er fordi jeg syntes den var hård. Så hård at jeg simpelthen ikke magtede at læse det hele på en gang. En bog som efterlader et stort indtryk og jeg ser frem til at læse mere fra forfatterens hånd senere hen.

Forfatter Mads Peder Nordbo er bosat på Grønland, og man kan mærke at det virkelig betyder noget for ham som person at skrive om et problem så stort som netop overgreb på børn. Især fordi der i mange år har været store problemer på Grønland med forskellige former for socialt udsatte børn - børn af alkoholiske forældre, børn der er udsat for overgreb mm. Men Mads hænger ikke nogen ud ved at skrive denne bog. Han gør opmærksom på et problem som for mange stadig er tabubelagt. Men han nærer samtidig en kærlighed til Grønland som også er ret tydelig. Så det er måske nok en stærk bog om et alvorligt emne, men fordi den ikke omhandler nogen specifik, så bliver det en rigtig god bog/krimi, som måske nok er hård at læse, men som samtidig kan skabe både debat og give en noget at tænke over.

Alt i alt en yderst vellykket bog, som jeg håber rigtig mange giver en chance!

onsdag den 23. maj 2018

Boganmeldelse: "Williams mor får en ny kæreste".

Kan købes: HER!
Klaus Frederiksen
Mellemgaard
34 sider
Udgivet 2018

Bogen handler om at mor har fået en ny kæreste. Og William gør sig mange tanker om det hele. Skal han nu have en ny eller en ekstra far? Skal manden bo hos dem? Kan mor nu bedre lide sin nye kæreste end William og hans lillesøster? Hvad syntes lillesøster om den nye kæreste? Er den nye kæreste overhovedet en der ved noget om børn, han jo ikke selv nogen? Skal den nye kæreste og mor nu have barn sammen?

Det er svært for William og han forestiller sig alle mulige ting. Men han syntes nu alligevel at den nye kæreste er rigtig flink og William er glad for at der endelig er en som gider spille fodbold med ham, for det gider mor og lillesøster ikke. William stiller spørgsmål til sin mor og hun er glad for han spørger, for det er bedre at han spørger end at han går og forestiller sig en hel masse. Det bliver hurtigt en vane at den nye kæreste er til stede og William er glad for at se at mor er glad.

En rigtig fin bog som fortæller om en problemstilling som rigtig mange familier i dag kan genkende. Hvordan introducere man lige en ny kæreste når mor og far er blevet skilt?
Bogen er fint illustreret og man kan passende bruge bogen til hjælp når man skal forklare et barn der ikke er så stort om hvad det betyder at der kommer en ny person ind i familien. Samtidig kan barnet farvelægge illustrationerne, hvilket er en rigtig god detalje.
Så det er helt klart en bog der kan anbefales herfra :)
 

lørdag den 28. april 2018

Boganmeldelse: "Newroz som myte og litteratur"!

Orhan Dogru
61 sider
TSDK Forlag
Kan købes: HER

Så fik jeg læst den anden bog som forfatteren sendte til mig. Denne gang er det selve myten om Newroz som man går i dybden med.

Først får man selve historien, hvor man hører om kongen med slangerne på skuldrene som ofre mennesker. Og derefter får man en gennemgang af de historiske værker mm der er benyttet for at denne bog kunne komme i stand. Man får også en slags forklaring på hvordan myten er opstået mm. 

 Det er en vældig interessant bog som jeg vil mene kan benyttes til undervisning også, da den er nem at gå til og man kommer meget rundt. Der er mange aspekter i bogen som gør at det ikke bare er en fortælling man får serveret, men mere en oplevelse. Hvor man lærer om fortidens ideer i forhold til hvordan folks værdier og lign. er opstået. Det er spændende læsning. Især hvis man ikke har ret meget kendskab til Kurdere, Persere, Mederne m.fl. 

Jeg syntes det har været sjovt at læse noget anderledes og jeg kunne godt finde på at finde forfatterens andre udgivelser frem, da jeg syntes hans måde at skrive på er interessant. Og så er det spændende at læse noget som ikke er standard. Jeg læser jo mest skønlitteratur men her kommer vi nærmest over i en blanding af skøn og faglitteratur hvilket giver bogen en sjov dybde.

En kort med god bog. Især hvis man har lidt historie interesse bag sig. Og man er heller ikke i tvivl om at det betyder noget for forfatteren at skrive om emner som interessere ham, samtidig med at der ikke tærskes langhalm på historierne, men man får det hele fortalt i et enkelt sprog som de fleste nemt kan gå til!

torsdag den 26. april 2018

Boganmeldelse af "Tre sagn om tre folks oprindelse"!

Orhan Dogru
50 sider
Udgivet af TSDK forlag.
Kan købes: HER

Forfatteren spurgte om jeg kunne tænke mig at læse og anmelde hans bog (faktisk to bøger men vi tager en af gangen). Og da det er noget andet end det jeg plejer at læse syntes jeg det kunne være spændende.

Jeg er tæt på at kategorisere denne bog som en historie/sagnfortælling for børn. Men den rummer så meget at den rammer mange aldersgrupper og kan helt sikkert læses både i skolen, privat og af både børn og voksne.

Vi får tre sagn fortalt.
Et kurdisk sagn. Et tyrkisk sagn og et dansk sagn.

Det er tre gode fortællinger som man ikke behøver læse ud i en køre og som man sagtens kan sidde og hygge sig med når man gerne vil have en god historie, gerne vil lære lidt, eller hvis man intet kender til sagn i det hele taget. For historierne er ret enkel og det er nemt at læse bogen.

Der er nogen rigtig flotte illustrationer undervejs. Nærmest kunstværker. Og det løfter i den grad fortællingerne. Der måtte gerne være flere, men det er nemt nok at forestille sig tingene ud fra det skrevne.

En bog som jeg klart kan anbefale og som jeg håber at mange vil stifte bekendtskab med.
Det var sjovt for mig at læse sagn fra andre lande, for dem støder man ikke så tit på. Og måden forfatteren præsentere sig selv og den "splittelse" han har med sig i forhold til hvor han egentlig føler sig mest hjemme er rigtig fin, til sidst i bogen. Det er en super god detalje at han også der leger lidt med sproget ved at præsentere sig selv i form af et digt.

Jeg er indtil videre fan og det håber jeg også du derude bag skærmen bliver!