torsdag den 16. november 2017

Boganmeldelse: "Soulmates"!

Digte
Claus Ankersen
166 sider
Kan købes: HER

Det er godt nok en anderledes digtsamling jeg her har fået mulighed for at læse. Og jeg er faktisk i tvivl om jeg egentlig har forstået alle digtene. Altså jeg er med på at det hele handler om forfatterens forhold til forskellige kvinder og nogen af digtene beskriver disse kvinder. Èn af kvinderne "B" er genganger og virker til at have fyldt mere i forfatterens liv end de andre. Men nogen af de andre har alligevel givet ham nogen ting med på vejen. Alt fra frustrationer til god sex.

Det er digte som faktisk ikke er sådan lige til. Der er bestemt ikke noget enkelt udtryk men til gengæld bliver man udfordret på sproget, da det hele bliver meget symbolsk og forunderligt. For selv om jeg faktisk ikke er sikker på jeg har forstået det hele så syntes jeg her bagefter at digtsamlingen er interessant. Blandt andet fordi den ikke minder om andet jeg i meget lang tid har læst. Det er på en måde ret tunge digte, men også ret personlige hvilket gør det spændende at dykke ned i. Jeg måtte læse nogen af digtene et par gange for at prøve at få mest muligt ud fa dem og jeg tror at jeg sagtens kunne vende tilbage til flere af dem og stadig være i tvivl om hvad jeg har læst. Der er mange nuancer og mange ting at forholde sig til. Og i starten irriterede det mig grænseløst at jeg ikke bare kunne læse digtene og være helt med på hvad forfatteren gerne ville fortælle - men efterhånden som jeg kom længere ind i bogen fandt jeg en ro ved at læse noget  som det måske ikke er sikkert vi alle bør forstå lige nemt.

Det er klart nogen digte som jeg ikke vil anbefale en begynder indenfor genren at læse, for så tror jeg man brækker halsen. Men er man garvet poesi/lyrik læser er jeg næsten sikker på man vil opnå en god læse oplevelse.

Dejligt med noget anderledes og noget som udfordrer mig som læser!

onsdag den 15. november 2017

Anmeldelse af "Kærestesorger"!

Du kan finde den lille novelle HER!
Jeg har fået den tilsendt fra tellmeastorytoru og må sige at det endnu engang er en fornøjelse at få lov at anmelde et af disse små værker.

"Kærestesorger" er skrevet af Ida Scharla Løjmand og er en lille novelle der handler om et par der har fundet sammen igen, selv om der har været knas i forholdet. Det er et meget ungt par og det er ham der har været utro. Og nu er han det vist igen, men vores hovedperson er i tvivl for hun holder jo af ham. Der er dog en knude i maven på hende som fortæller hende noget andet...

En fin lille historie om parforhold i en ung alder og om hvor vigtigt det er at man kan stole på hinanden. Det er garanteret en situation som mange kan nikke genkendende til og selv om novellen i sig selv måske ikke er den helt store wow oplevelse, så er den relevant og ligetil. Den enkle indgangsvinkel hvor man primært ser det fra hovedpersonens side fungere ret godt, da der sparres med veninder mm. Så det fungere.
Klart en novelle jeg vil anbefale!


fredag den 3. november 2017

Vinder af fødselsdagskonkurrencen!

Allerførst vil jeg sige tak til alle der deltog og det rigtige svar er at jeg fylder 32 år idag.

Casper hjalp mig med at trække lod:


Tillykke til Camilla Nyegaard.  
Jeg har sendt dig en mail.

God weekend derude!

fredag den 27. oktober 2017

Fødselsdags konkurrence!

I følge kalenderen så har jeg fødselsdag i starten af november :)
Og i den anledning vil jeg godt lave en lille konkurrence!
Du kan vinde serien "Brødre af blodet" som er skrevet af Eva Egeskjold. Det er en serie eventyrbøger der henvender sig til større børn, men som også fint kan læses af voksne :) 
Du kan se mine anmeldelser her: Bog1 , Bog2 , Bog3 , Bog4 og Bog5!

Hvis du vil deltage i konkurrencen skal du sende mig en mail med svaret på hvor gammel jeg bliver.
Bliver jeg:
31 år
32 år
33 år
Svaret sendes til: ijoergensen85@gmail.com

Jeg trækker lod blandt de rigtige besvarelser 3. nov (sjovt nok på min fødselsdag hehe). Og vinderen vil derefter få tilsendt bøgerne!

Held og lykke :)

fredag den 20. oktober 2017

Anmeldelse af Skjaldens værk: "Tigeren"!

Jeg har tidligere anmeldt nogen af Skjaldens værker og her kommer et mere i rækken.

Dette værk er en lille novelle mest henvendt til børn og barnlige sjæle. "Tigeren". Du kan finde værket: Her!
Skjalden kan du læse mere om: HER!

Tigeren er ked af det. Den er i cirkus og skal egentlig optræde, men den er så trist hele tiden. God mad og frisk halm virker ikke og Cirkuskongen og Cirkusdronningen er frustrerede, for de ved ikke hvad de skal finde på for at hjælpe tigeren med at blive i godt humør igen. Men så får man en ide. Og skaffer en tiger mere. Og så kan det ellers nok være at det bliver den bedste optræden i årevis.

En sød lille historie, men fine illustrationer. Dog er der en smule korrektur som godt måtte ses lidt efter, men det gør ikke noget for selve historien.
Den lille novelle er hurtigt læst men er alligevel forholdsvis underholdende. Og er også en historie der godt kunne gøres længere, for man kunne helt sikkert fortælle flere cirkushistorier om en tiger eller to.

Skal du bruge en sød historie til højtlæsning vil denne også være egnet.
God fornøjelse!

onsdag den 18. oktober 2017

Anmeldelse af en kort novelle!

"Broer" af Ida Scharla Løjmand.
Den kan findes lige HER!

En lille historie om en mand der hjælper en flygtning med at komme til Malmø. Det irritere ham dog at flygtningen vist ikke har en billet. Flygtningen forsvinder nemlig da kontrolløren kommer. Flygtningen kan ikke rigtig snakke med hovedpersonen og de få gloser på engelsk får hovedpersonen heller ikke meget ud af at benytte. Men da de ender i Malmø er "Thank you" alligevel meget hjertevarmt og velment fra flygtningens side. Og vores hovedperson kan nu tage hjem med pizza til sin familie...

En fin lille historie som rammer noget meget aktuelt. Og giver også en lidt at fundere over. For ville man selv hjælpe en flygtning videre? Ved man reelt om det er en flygtning? Der er altså noget moralsk og dermed tankevækkende over denne historie, for en ting er at hjælpe et andet menneske. Men et menneske man ikke ved hvad har af intentioner, er man villig til at hjælpe det menneske på lige fod med andre?

Historien er hurtigt læst og det enkle udtryk på de få sider gør det nemt at komme igennem. Der er godt flow i historien, selv om det måske ikke er banebrydende litteratur vi her har med at gøre.

Læs den, for så tror jeg nemlig de fleste vil mene det er en forfatter og en fortælling der har noget at byde på! 

mandag den 16. oktober 2017

Anmeldelse af digte!

Jeg har fået mulighed for at læse og anmelde denne lille digtsamling.

"Den menneskelige natur" af  Julia Fabricius Port.
Julia kan du læse mere om på hendes egen hjemmeside: https://www.juliaport.dk/

Digtsamlingen kan du finde lige: HER!

 Digtene jeg har læst er fulgt af fine billeder. Det er ikke en lang digtsamling, men de få digte gør det overskueligt at gå i kast med.
Der er blandt andet en beskrivelse af følelsen når man ser solen og oplevelsen ved en smuk lilje. Det er med andre ord, nogen meget enkle ting vi hører om, men det virker til gengæld godt.

Især vil jeg mene at digtene er nemme at gå i gang med hvis man ikke er så vant til at læse digte i det hele taget. Udover det er det digte som både bringer glæde og positive tanker med sig. Men man kan jo selvfølgelig tolke frit, så det jo ikke sikkert at min opfattelse af digtene, vil være det samme som din!

Jeg er samtidig nød til at erkende at jeg nok ikke selv ville have valgt at læse denne digtsamling hvis ikke jeg havde fået det tilbudt fra https://www.tellmeastorytoru.dk/ men det er mest fordi jeg ikke selv går og kigger efter om der er digte som disse derude... Jeg læser ellers en del digte og jeg er glad for at have fået læst denne lille samling. Så det kan helt klart anbefales herfra at stifte bekendtskab med Julia Fabricius Ports digtsamling.