torsdag den 30. december 2021

2021 slutter nu, 2022 starter!

Sikke et år. Sikke et år. Sikke et år.

Jeg har gået og tænkt og funderet. For det er ikke et år som er nævnt at beskrive. Men jeg vil prøve efter bedste evne at fortælle lidt om op og nedture i løbet af 2021.
Lige nu her de sidste dage der føles det som et meget langt år.
 
Der har været dødsfald i omgangskredsen og i familien.
Sygdom har spillet en stor rolle på flere måder.
Der har været for mange triste oplevelser på den front. Og det har lagt et præg af tungsind fordelt ud over året. Det vil være så rart hvis vi kan få en pause fra den side af livet i et godt stykke tid. Det har taget på kræfterne hos os begge.
 
Heldigvis har der været en masse gode oplevelser også. I sommerhus med gode venner. Tur til Jylland med et vennepar. Besøg på restauranter. Hygge med venner og familie. Havefest i sommers - hvor vi virkelig nød at man kunne se nogen mennesker igen. Har haft mulighed for at passe hund for gode venner og nydt selskabet fra de pelsede kræ, nu hvor vi jo ikke selv har haft hund siden december sidste år.

Lidt koncert og teater oplevelser har der også været plads til, selv med corona hvor man jo aldrig vidste (og stadig ikke ved) hvornår ting var åbne og hvornår de ikke var. Så vi nød virkelig når det var muligt.
Casper har været på flere små mcture henover året, både alene og sammen med en flok gutter som betyder meget for ham. Han har også været på en lille tur til Bornholm med en kammerat. Og Casper fandt også ud af i løbet af året at briller var noget han blev nødt til at benytte.
 

Og så de gode og praktiske ting som nye vinduer i stuen, ny hoveddør og ny (brugt) bil. Så forandringer er der også sket.
 
Vi har haft selskab i huset henover året på forskellig vis og der nyder vi virkelig at have mulighed for overnattende gæster, da det faktisk var en umulighed i det gamle hus. Og vi har rundet 2 år i dette nye hjem, som vi begge føler os mere og mere knyttede til og tilpasse i. Og vi nyder naboskabet også.

Bøger. Det jo ingen hemmelighed at bøger spiller en stor rolle i mit liv. I år har jeg læst og anmeldt (på bloggen og andre steder) i alt 100 bøger. 101 hvis jeg når at læse den jeg pt er i gang med færdig, inden året slutter. Det er et ganske udemærket resultat og viser at jeg er ved at have så meget ro på tilværelsen igen, at min koncentration er bedre end den længe har været. I forhold til de 60 sidste år så er det klart fremskridt, også selvom mange af de læste bøger er børnebøger. Men det jo blevet min niche et eller andet sted og det hygger jeg mig gevaldigt med.

Jeg, eller vi, ser frem mod et nyt år med plads til ferie (for det har der ikke været meget af i år) og hvor sygdom mm forhåbentlig ikke kommer til at være ligeså fremtrædende. 

Så det er på mange måder ikke en stor sorg at tage afsked med dette år. Men stor taknemmelighed for de gode stunder i løbet af året er heldigvis det bærende element.

Tusind tak til læserne af bloggen for at i følger med og læser boganmeldelserne, samt jeres engagement og interesse for den litterære verden. 

Tak for i år🙂
 


torsdag den 16. december 2021

Boganmeldelse af: "Dukkeforretning"!

 

Anmeldereksemplar modtaget fra forfatter Ditte A. Hagelund og forlaget Emeritus.

Digte.

37 sider.

ISBN 978-87-971988-7-2


For nogen år siden læste og anmeldte jeg forfatterens første digtsamling. Nu har jeg fået mulighed for at anmelde den næste også. Og jeg bliver med det samme taget ind i hendes unikke univers af tankestrømme som både forbavser mig, undre mig, udfordre mig og gør mig klogere.

Det skal forstås på den måde at sproget ikke er ligetil, der bruges ord som jeg måtte slå op og som jeg har måtte reflektere over. For der er meget at hente ud af de få sider. Der er følelser og tanker bag som det ikke er til at undgå at mærke som læser. Der er en dybde og et væsen inden i forfatteren som kan formulere sig på en måde så jeg er lige dele skræmt og lige dele henført. Det er fascinerende og overvældende på samme tid.

Vi får ikke en sød lille historie eller et lyserødt billede af tilværelsen, men vi får lov at mærke når forfatteren er i følelsernes vold og hun tør være sårbar men med en barskhed over udtrykkene som er dragende undervejs. Digtene er ret direkte og selvom man kan tolke dem på forskellig vis, så er man sikker på at man får noget med sig som læser.

Der er hjertesorg, vrede, usikkerhed og alligevel et livshåb som skinner tydeligt igennem og selvom jeg vil mene man skal være vant til at læse digte, så vil jeg gerne anbefale dette værk til dem der har mod på at læse noget de ikke plejer. For det hele er samtidig så simpelt at alle kan være med. Det er i sig selv en kunst at kunne skrive på den måde.

Bogens udtryk er ret specielt og holder samme stil som første digtsamling "Dukkehospital". Det er et udtryk som jeg personligt er fan af, fordi det er specielt og ikke ligner de fleste andre bøger på markedet.

Kan ikke sige så meget andet end at jeg undervejs tænkte at det faktisk nok er godt man ikke kender forfatterens inderste tanker, for alene hendes måde at formå at bruge ordene på viser at hun indeholder noget hvor de fleste af os faktisk får svært ved at følge med! 

Boganmeldelse af: "Ansigtsyoga - en begynderguide"!

Reklame.

Anmeldereksemplar modtaget fra www.forfatterskabet.dk

174 sider.

Forfatter: Susanne Dyhr.

ISBN 978-87-93755-85-7

Jeg har kæmpet mig igennem denne bog og det er ikke helt så negativt som det lyder. Men jeg har jo afprøvet teknikkerne, stået og lavet ansigter af mig selv i spejlet, grint af mig selv, følt mig åndssvag og til tider tænkt: "Sikke noget pjat". Og jeg er ellers ikke bleg for at dyrke yoga når vi snakker om hele kroppen. Men her følte jeg mig godt nok udsat. Og jeg kan efter længere tid med diverse øvelser fra bogen heller ikke hverken mørke eller se en forskel på mit ansigt eller huden i ansigtet.

Jeg er dog ikke i tvivl om at nogen eller alle øvelser giver noget for man får bevæget selv de helt små muskler og hvis man ikke kan bruge det til andet så virker det rent faktisk afstressende. Og den del er jeg ret glad for, for så giver det for mig mere mening at bruge tid på.

Der er meget udførlige forklaringer, billeder og ikke mindst tanker bag hver enkelt øvelse. Så det er virkelig nemt at gå til og for en begynder så er det muligt at forstå det hele. Så må man arbejde lidt med at man føler sig fjollet imens, men man behøver jo ikke vise nogen man er igang 🙂

Så tør du at udfordre dig selv lidt og vil du have nogen øvelser til ansigtet som kan virke afstressende så kan jeg godt anbefale denne begynderguide.

søndag den 5. december 2021

Ting der bør siges højt!

Nej, du er ikke pæn i lycra/spandex. Det klæder absolut ingen.

Der er ikke nogen der rent faktisk altid har det fint selvom deres standard svar til spørgsmålet: hvordan går det? er Fint.

At du vælger og gøre rent inden du får gæster er dit eget problem. Der er vel ikke nogen der kommer for at inspicere dit hjem? 

Husk at det er din egen dårlige samvittighed der taler når du gentagne gange tilbyder folk et ekstra stykke kage eller en ekstra portion selvom de allerede har sagt nej tak. Spis nu bare det ekstra selv hvis du virkelig gerne vil.

HOLD OP MED AT TAGE DIN MOBIL MED PÅ TOILETTET 🤢 

Smid nu bare den jakke/trøje/de bukser ud du gemmer og som du godt selv ved er for små. Du kan altid købe nogen nye.

Lad være med at påstå du gider selskab hvis du helst vil være fri. Vi har alle for lidt alene tid så prioriter noget tid for dig selv. Det der altså ikke nogen der bliver sure over.

Hvis du har behov for at tingene ser pæne ud på overfladen, hvad er det så du ikke vil have folk ser?

Så indrøm dog at du er for doven til at rydde ordentligt op og derfor har et skab med rod eller et par skuffer med ting du ikke har gennemgået i et par år.

Tilføj endelig flere punkter i kommentarfeltet 😄