tirsdag den 29. april 2014

Boganmeldelse: "Ingen Engel"!

438 sider som handler om en undercover agent der sammen med andre agenter er med til at infiltrere Hells Angels i USA. 
 
Den handler om hans personlige kamp for ikke at lade sig suge ind i en verden som han til sidst kan identificere sig bedre med end den verden han egentlig kommer fra og hvori han er familiefar der gladeligt spiller golf og slår græsplænen.

Den bliver en smule overfladisk til tider da den er skrevet med en indgangsvinkel om at det er de gode mod de onde. Men samtidig gir det effekten af at man føler med ham, da han selv bliver suget længere ind i det og bliver mere begejstret for rocker miljøet end for "den virkelige verden".

Det er en bog som er lidt svær at beskrive, for hvor personlig historien end er, så er der flere nuancer i den. For eksempel gir den et godt indblik i hvor lidt der egentlig skal til før man lader sig manipulere med.

Det er en bog som man selv skal læse og ikke bare høre hvad andre mener om, for det vil kunne opfattes forskelligt hele tiden.

Enjoy, hvis du gir dig i kast med den :)

mandag den 28. april 2014

Boganmeldelse: "Når den indre rose åbner sig"!

Forfatter: Sven Damsholt.
Bogen er på 114 sider og forlaget bag hedder Sankt Ansgars forlag.

Det er en ældre bog og noget lidt andet end det jeg normalt læser. Men jeg er glad for at jeg gav den en chance.
Den handler i bund og grund om religion og menneskets tilgang til dette. Hvordan det faktisk er ligemeget hvad religion man tilknyttes da de egentlig fungere på samme måde og af den samme gud.

Den er skrevet fra et kristent/katolsk udgangspunkt og benytter samtidig mange af østens religiøse synspunkter. Så den er et mix af det hele, men har samtidig det overskud at gøre det klart at det ikke handler om hvad man kalder sig når man er troende, men at det alt sammen handler om forskellige livsanskuelser og på hvert sit niveau.

Selv om det er en lille kort bog er den faktisk tung at læse hvis man ikke i forvejen kender en del til de forskellige religioner. Og den benytter et billedsprog som man også skal kunne forstå for at få noget ud af den.

Men har man interesse for religion og evt. religionsvidenskab, så vil man godt kunne bruge den til noget.

søndag den 20. april 2014

På tur med mor!

Min mor og jeg har været på "skovtur" i formiddags.
Vi startede med at tage op og se Selsø slot. Der var lukket for offentligheden idag, men stadig et smukt område. Derefter gik vi ind og så Selsø kirke.
Så kørte vi til Frederikssund og videre op til Frederiksværk. Hvor vi kørte lidt rundt og inden vi tog tilbage stoppede vi ved Vossevang Kro, som har en særlig plads i min familie :)
De havde dog først åben kl. 12. Men vi var lige inde og se kroen og talte med en kok der var ansat og igang med at gøre klar til stor påskebuffet.
Inden vi kørte hjem tog vi forbi "Ved Kilden" som ligger på en P-plads. Det er en naturlig kilde, som folk desværre behandler som en skraldespand idag og derfor er vandet uegnet til drikkevand, men man kan se det kommer ud af jorden og render lige så fint.

Billedserie fra turen:




lørdag den 19. april 2014

Boganmeldelse: "Det splintrede spejl"!


En bog, fra Virkelighedens verden, på 303 sider. Forfatter: Ruth Dee.

Handler om en kvindes liv fra barndom til voksen. Hvor hun sammen med sine søskende bliver udsat for pædofili og mishandling. Primært er det den psykiske mishandling som hendes mor står for og hendes bedstefar og far samt diverse andre mænd der udfører misbruget. Det står på til op i teenage årene.

Hele sit liv føler hun sig dog aldrig alene, da der er andre som snakker med hende men som kun hun kan se. Hun kender ikke til andet og ved derfor ikke at det ikke er normalt. Hun bliver da også en meget dygtig studerende, får et godt job og først da hun kommer ud af sit første ægteskab og finder manden i sit liv bliver det klart at hun har brug for mere hjælp end ellers. Omgivelserne reagere ikke rigtig på det, men hendes mand opdager ret hurtigt at hun slår til og fra, som han kalder det.

Gennem indlæggelser og terapi får hun diagnosen Multipel personlighedsforstyrrelse. Det man også kender som personlighedsspaltning.
Intensiv terapi og medicinsk behandling hører man en del om i bogen samt hendes egen erkendelse af at sygdommen faktisk har været med til at hun kunne klare det massive misbrug netop ved at kunne gå over i en anden personlighed.

Det er en hjerteskærende bog og en velbeskrevet situation hele vejen igennem. Hvordan andre ikke altid reagere, hvordan nogen sygdomme nærmest er skjult for omverdenen og en beskrivelse af en mishandling som er så voldsom at man undres over at ingen greb ind selv om den var tydelig at få øje på.

Værd at læse, hvis man kan holde til det. For ingen tvivl om at den er barsk.

Orø med mere!

I går var Sascha og jeg en tur på Orø. Se Saschas blog.
Nå men hvad Sascha ikke nævner er at i dyreparken var der et lille hus med diverse terrarier og det vælger hun nok at udelade fordi der ville hun absolut ikke med ind :) Men når nu vi havde ofret 35 kr. pr. snude for at komme ind så skal man jo også se det hele, og jeg er vild med krybdyr, desværre var der ikke så mange...





Nå men det var en hyggelig tur omend kold. Vi fandt også et lille røgeri hvor vi købte lidt hver især og et spisested ved siden af hvor vi fik en kop varm kakao... (tror aldrig jeg har fået kakao der var så sød før...).

King var med bag i bilen og vi fik gået tur med ham ude ved vandet. Han er helt færdig idag for da jeg kom hjem i går aftes skulle jeg til Ringsted og hente Casper og der var King også med. Så King havde en meget lang dag igår og ligger nu her og snorker i sin seng :)
Casper skal til Ringsted igen i aften, men denne gang bliver King hjemme da jeg kun lige skal ned og smide Casper af så jeg kan have bilen, for jeg skal være sammen med min mor og vi skal også ud og trille en lille tur, dog først i morgen formiddag :)

Så der sker lidt lige for tiden, hvilket egentlig er ganske rart. Jeg kan godt mærke at jeg skal passe lidt på, for jeg bliver træt og ret øm, men på den anden side så vil jeg hellere opleve noget et par dage, og så tage konsekvensen af det, frem for at blive hjemme og sidde og glo ud i luften :)

God påske folkens!!




lørdag den 12. april 2014

Nok at se til....

I går var vi forbi hos Caspers forældre (billedet er ældre men samme hund). Hans far havde bedt om hjælp med at få skiftet dæk på bilen.
Det var hurtigt overstået, vi blev dog og spiste aftensmad inden vi kørte hjem og lukkede naboens høns ind (for naboen var ikke hjemme og der render en ræv rundt hernede).

Så har der været en her og købe vores pladespiller, da vi jo fik en ny af Caspers morbror. Så det var dejligt at komme af med den, så den ikke står og fylder, selv om det var lidt øv, for vi var glade for den. Men vi har jo ikke noget at bruge to til.

Bilen kom hjem fra værksted i torsdags. Der er skiftet en bremsekaliber og håndbremsen er justeret. Alt lavet på garanti og nu gider vi snart ikke mere bøvl med den spand....

Casper har savet brænde og båret det ind. Og vi kan efterhånden komme lidt videre i haven, nu hvor vejret arter sig lidt bedre end ellers!!

Påskeugen bliver der rigeligt at lave for os begge. Men det må i høre om en anden dag.

Med hensyn til min pensionssag, så fik jeg afslag hos ankenævnet og jeg venter stadig på at kommunen sætter mig ind til møde med rehabiliteringsteamet. Min advokat skal nu have fat i kommunen og snakke med dem, så der kan komme lidt mere skub i tingene.
Ved siden af det skal jeg starte på smerteklinik i Ringsted igen til maj. Så samme sted som jeg gik for et par år siden. Denne gang skal jeg dog kun have justeret på min medicin, men det nu meget rart at det er samme læge som før har fulgt mig over længere tid og derfor også kender til den sammensætning af medicin jeg får pt. Så er det lidt nemmere :)
Så det ser jeg frem til.

God påske til alle!

mandag den 7. april 2014

At rydde op!!

Har lavet en gruppe på facebook idag hvor Casper og jeg vil sælge/bytte og bortgive de ting vi ikke længere selv har glæde af.
Noget er nyt, noget er brugt :)
Gruppen hedder "Jørgensen rydder op!! Sælger/bytter og bortgiver". Så klik ind og tilmeld jer hvis i har lyst :)
Der er alt fra tøj og sko til bøger, dvder og andet...

Ud over det så det nu meget rart at få ryddet lidt op og ud. Og tilsyneladende smitter det for min mor har også været alt sit igennem og har kasseret en hel del tøj, nips og andet. Og som hun sagde da det var væk: nøj hvor er det en lettelse. Og det skal altså lige siges at hun ellers altid har været lidt af en samler, så det er store ord :)

Vi ses :)

lørdag den 5. april 2014

Lørdagen... so far :)

Har hygget hele formiddagen med Sascha :) Vi var i Ringsted og kigge lidt i nogen forskellige butikker og så spiste vi frokost og "generede" Hr. Helmig i sin skønhedssøvn :)

Planen var egentlig at vi skulle have gået tur, men vi var begge lige uoplagte af forskellige årsager, så det blev en ren hyggestund i stedet. Og som sædvanlig med en masse grin :)


Senere skal Casper og jeg til Svartsot koncert så det bliver en lang dag. Men det må I hører mere om på et andet tidspunkt.





GOD WEEKEND!

torsdag den 3. april 2014

Lidt om det hele...

Tiden flyver, lidt for stærkt lige nu. Caspers Mc er kommet hjem og nu venter vi på at Skat kommer i omdrejninger så afgiften kan blive betalt. Men der er lidt ventetid...

Bilen er i stykker og er på værksted og pt aner vi ikke hvad der er galt med den, andet end den brændte sammen i tirsdags... Så kører rundt i en lille lånebil... men det da bedre end ingenting...

Min fys. har været syg i to uger men er på banen igen, det var hårdt at komme igang i tirsdags, jeg er helt kvæstet selv her to dage efter. Så det kræver lige lidt at komme ovenpå igen...

Jeg har langt om længe fået fikset min cykel, gearene var i stykker. Små 500 kr kostede det mig, men nu kan den så også køre igen uden problemer :)

Der er kommet en indkaldelse :) hvis man kan kalde det det til en tid på smerteklinikken Valdemar i Ringsted igen. Så det er godt nok, jeg skal starte dernede i maj måned, så jeg kan få justeret på min medicin mm.

I weekenden skal vi til Svartsot koncert. Er ikke så frisk til det, men vil gerne med, for det er dejlig tæt på og jeg kan godt lide musikken :) Så håber det bliver godt.

Og så må jeg se at få brugt lidt mere tid på at skrive her :)

Hyg jer!!