torsdag den 29. maj 2014

Boganmeldelse: "Overgreb"!

Puuha... en følelse man sidder med her efter at have læst denne bog.
Handler om en kvinde der som voksen får åbnet op for alt det hun selv og hendes søskende har været udsat for i deres barndom.

Sexuelle overgreb, tæv, frygt, religiøs ledelse, det at være anderledes end de andre børn fordi man er Jehovas vidne, minder om tiden inden familien blev vidner og det at miste sit fodfæste som voksen fordi det man har været udsat for ikke er blevet bearbejdet.

Den er barsk men hjertelig, for man kan mærke at der er kommet en visdom ud af at få fortalt historien højt. Hun har selv fået børn og er sammen med hendes mand der også er tidligere vidne kommet igennem hele den smertefulde proces i at opleve hvad der sker når det også går ud over ens egne nærmeste at der er pædofili i familien.

Siderne vender sig selv, for man vil gerne have det hele med når man sidder med bogen, men den er hård at læse, så man skal være klar på hvad det er man støder på.

Boganmeldelse: "Morgenåbner"!

Forlag: 12 Bøger
Forfatter Vibeke Marx
182 sider.
Titel: Morgenåbner.

Denne bog havde jeg faktisk glædet mig til. Den er Dansk vinder af en dansk/norsk/svensk konkurrence om en samtidsroman.
Men og joh... der er et men... 
Bogen er ikke særlig lang, men hold da op den er tung. Der er rent ud sagt for mange mennesker og for mange problemstillinger i forhold til den plads og den tid der er mulighed for at følge undervejs.

Jeg har kunne konkludere så meget så at den handler om en arbejdsplads hvor man primært følger nogen pædagoger og deres arbejde samt deres privatliv.
Man hører om diverse kærlighedsintriger, børn der skal hjælpes mere end andre, dødsfald, spritkørsel, sygemelding og meget meget andet. Den er derfor i min verden alt for rodet og ville vinde meget ved at man primært kun fulgte en hovedperson eller at bogen ganske enkelt skulle være længere...

Det er klart en bog man ikke nemt kan beskrive og derfor vil jeg sige som læser at hvis man skal have et indtryk af bogen skal man selv gå i kast med den. Så jeg vil ikke komme med en anbefaling men jeg vil heller ikke være helt negativ, for jeg er sikker på andre kan få mere ud af den end jeg har fået rent personligt.

mandag den 26. maj 2014

Sofiero park og andet...






I lørdags den 23 maj, var Casper og jeg med Hafnia på bustur til Sofiero park i Sverige. Den er kendt for sine rhododendron planter som man kan gå nedenunder eller oppe over da der er lavet gang systemer rundt i parken.
Der er en rosenhave, et orangeri (der desværre var lukket fordi de var ved at forberede ny udstilling), diverse skulpturer, urtebede, slotsbutik, udstilling på slottet og meget andet. Dog ikke et sted man kan bruge en hel dag, for det er ikke særlig stort.
Vi var ret fascinerede af de mange forskellige arter af rhododendroner men også af nogen bøgetræer som voksede på en ret speciel måde, nemlig som om de var holdt som bonzaitræer og derfor ikke var ret store men meget sammenfiltrede i kronerne samt deres grene var en masse store stængler istedet for en fast stamme.

Flot er der.

Vi fik frokost i cafeen, da selve restauranten var lukket grundet bryllupsselskab. Maden i cafeen var dog ikke noget at skrive om...

Chaufføren valgte da vi havde spist og vi satte snuden hjemad at tage os en tur forbi Fredensborg slot. Vi nåede dog ikke ind på slottet, men fik en lille pause og de fleste fik sig en is :)

Min mor var her og passe King mens vi var på tur. Så han blev også forkælet :)
  

Nå men udover den hyggelige tur har vi da også oplevet lidt andre ting :)
Vi har endelig fået betalte afgift på MC´en og venter nu på kvittering så der kan komme plader på i løbet af ugen :) Så det er virkelig dejligt.

Vi var hos Caspers mormor igår, søndag, og hyggede med hende det meste af eftermiddagen og aftenen. 

I morgen tirsdag skal jeg starte på smerteklinik i Ringsted igen, sidst jeg var der er ca 3 år siden. Så det ser jeg frem til.

Håber ellers I alle nyder det skønne vejr :)


Boganmeldelse: "Forbudt kærlighed"!

Denne bog fra Virkelighedens verden er lige fra start af præget af den sindsstemning de to kvinder, bogen handler om, har både hver for sig og sammen. Om undertrykkelsen de oplever, om deres venskab mellem to familier der har forskellige trosretninger og om ønsket om frihed der forekommer så umulig.

Norma og Dalia bor i Jordan. Normas familie er katolsk og Dalias familie er muslimsk.
De vokser op som veninder eller næsten som søstre. De lever under hver deres regelsæt som er dikteret af Jordans lovgivning og deres fædres "humør".

Dalia forelsker sig i en katolsk mand, som er berejst, arbejder i militæret som major og de mødes i al hemmelighed med hjælp fra Norma og hans søster.
Det bliver desværre opdaget og Dalia bliver udsat for æresdrab.

Norma kæmper for at holde sig selv i live, da hun risikere det samme hvis det opdages at hun har haft kendskab til forholdet.
Dog er hendes mor en allieret som hun kan fortælle sandheden, undtagen da det kommer til hendes flugt ud af landet.

Det er en bog der sætter fokus på et problem som der er vidt og bredt diskuteret. Æresbegreber som vi i Europa har meget svært ved at sætte os ind i da vi ikke er underlagt hverken Sharia lovgivning eller gamle love der stammer fra stammefolkene tilbage i tiden.
Det er en relevant bog på mange punkter selv om den er nogen år gammel, for det er jo stadig et emne man har oppe og vende og stadig noget der kæmpes imod af menneskerettighedsaktivister m.fl.

tirsdag den 20. maj 2014

Boganmeldelse: "Nederste skuffe"!

231 sider. Forfatter: Vibeke Marx. Forlag: Modtryk.

En bog som ved første øjekast ser lidt tam ud. Men hold da op den vinder fra start af. Den er velskrevet, historien er fangende og den er mere barsk end man lige forventer.

Man følger Tine og hendes familie. Kommer ind i et univers hvor der forties ting som til sidst skaber så store problemer i familien at det ender med drab. Tine har en spiseforstyrrelse, føler hun er underlagt hendes mands venner og har i virkeligheden behov for hjælp men det er ikke noget man taler højt om. Og da hendes far afslører at hendes bror er transvestit går familien i opløsning. Broderen slår sin kone og sin datter ihjel og prøver at slå sig selv ihjel men overlever.

Det er en masse forviklede tråde som i sidste ende hænger godt sammen og man følger Tine på meget tæt hold hele vejen. Man griner med hende, mærker hendes smerte og hele dagligdags scenariet med job og hjem er yderst genkendeligt.

God bog, let læselig, bringer lidt følelser frem.

Har du brug for noget at slappe af med ved poolen til sommer så ville denne klart være et godt bud :)

lørdag den 17. maj 2014

Boganmeldelse: "En ganske særlig kærlighed"!

210 sider, Gyldendals forlag. Forfatter: Johanna Adorján.

Er en rørende bog der handler om et barnebarn der prøvet at lære sine bedsteforældres historie at kende.
Om barnebarnets møde med bedsteforældrenes tidligere venner, familie mm.

Hendes bedsteforældre valgte at begå selvmord sammen. De kunne og ville ikke leve uden hinanden. Bedstefaderen var tidligere KZ-fange men overlevede og det var efterfølgende ikke noget man talte om.
Bedstemoderen havde hele sit liv snakket om at tage sit eget liv frem for at ende op alene. Og da han bliver syg vælger de så at indtage gift og ligge sig til at "sove".

Man hører om det bedre borgerskab som jøde, om rygning som er det der kendetegner bedstemoderen allerbedst og om hvordan barnebarnet forestiller sig at de har tilbragt den sidste dag sammen.

Det er en bog som til tider kan virke lettere overfladisk, men det kommer mest af at barnebarnet ikke kan få hele den historie fortalt som hun higer sådan efter at kende.
Men bogen kan sagtens anbefales, da den er både velskrevet og noget mange nok vil kunne nikke genkendende til hvis de kender lidt til historien om jødeforfølgelsen mm.

torsdag den 15. maj 2014

Sidste nyt!

Ja, tiden går. Men sommeren lader vente på sig, det da godt nok koldt og klamt hele tiden lige nu...
Men vejret til side så er der en del nyt.

I lørdags, den 10. maj, fejrede Casper og jeg 3. års bryllupsdag. Og Casper havde friweekend, så det var jo bare alletiders. Vi gik tur på Holbæk havn og spiste på SURI om aftenen. Rigtig godt sted, der klart kan anbefales, særlig hvis man er glad for fisk og skaldyr :) (og god vin).



Nå, men derudover så var vi i sidste uge ude hos min reservefar, Jan. Og han havde lavet et fint akvarie til os. Eller det vil sige han har lavet dekorationen i det. Han er jo ikke prisvinder inden for det område for ingenting, for han kan virkelig sit kram :)
 Vi fik 4 posthorns snegle med hjem og så var planen ellers at vi skulle have haft lidt små fisk i nu her. 
Men skæbnen ville det anderledes, for det viste sig desværre at vores vand ikke egner sig til akvarie brug, og vi kan og vil ikke bruge tid på at skulle hente vand et andet sted hver gang det skal renses og skiftes. Så sneglene døde samtidig med at vandet begyndte at opføre sig helt forkert. Så det var desværre ingen succes, men det kunne man jo ikke vide på forhånd. Nu har vi så akvariet stående til ingen verdens nytte, men vi kan ikke helt blive enige med os selv om hvad vi så vil, om vi vil bruge det til noget andet, sælge det eller? Så det skal vi lige finde ud af.
Som Jan sagde, var det bare godt at vi opdagede problemet inden vi havde investeret i fiskene der ellers skulle i, for det havde jo været synd hvis det også var gået ud over dem.

I mandags var vi inde hos min storebror og passe mine to niecer. Fik set en del tegnefilm og spist frokost. Og vil godt lige hilse og sige at jeg var stopmæt resten af dagen på grund af den kæmpe sandwich, så tak Michael :) De var rigtig gode.

I aften skal Casper og jeg til foredrag med Henrik Duer, i Ringsted. Det glæder vi os til.
Så der sker noget hele tiden hvilket man jo ikke kan klage over!

Gode ""Hvede"dag til jer allesammen, for det er jo i morgen, men tænker flere af jer skal have lune hveder i aften, det skal vi ihvertfald :)

Vi ses!!


mandag den 5. maj 2014

Søndag. Konfirmation. Naboens datter!



 I går søndag holdt naboen fest :) Datteren Lærke blev konfirmeret og selv om det ikke var et kæmpe stort selskab så var det rigtig hyggeligt og der var god stemning og søde mennesker.
Maden var fin og drikkevarerne flød :) 
Og som man kan se på billederne var Justin Bieber til stede hehe :)


De sidste to billeder er også fra igår, et af mig selv og et af naboens søde hund Rollo.
De kommer bare lige med fordi de kan :) der er ik meget at fortælle om dem :)

lørdag den 3. maj 2014

En travl tid!

Der er sket en hel del det sidste stykke tid. Så nu må jeg se om jeg kan få det hele med :)

Jeg har fået nye pennevenner. Jeg havde en notits i Familie Journalen og har derigennem været heldig at få kontakt til et par stykker mere. Så nu er der flere breve :) Det er så hyggeligt.

Og som I kan se her i bloggen har jeg fået læst en hel del. Det er dejligt og der er flere bøger at tage fat på!

Jeg fik ordnet vores staudebed forleden dag og nu er der gule tulipaner som er sprunget ud i det. Det er så fint.

I torsdags var Sascha og jeg ude og handle stort ind, til hende :) Jord, planter, selvvanding kasser mm. Den lille bil var godt læsset og vi måtte flere steder hen for at få alt det hun skulle bruge, men det lykkedes!

Fra igår til engang i dag passer jeg kat for Sascha i Sorø. Så Hr. Helmig og jeg har leget med hans legetøj, han har vimset omkring ude og inde og han har fået masser af godbidder :)

Kørte ned og kiggede ud over Sorø Sø, hvor jeg var heldig at få et billede af en stime fisk i forskellige størrelser :) Det jo godt vejr, så det var rart at få lidt luft også selv om det ikke blev til en gåtur denne gang...
Her i maj måned har vi en hel del planer. Vi skal til foredrag, ind og se et show og til koncert mm.
Men tænker at det skal i komme til at høre om løbende i stedet :)
Og i den ene af Caspers friweekender skal vi en tur til Sverige. Men også mere om det senere!

Og ser vældig frem til i næste uge hvor vi får vores lille akvarie hjem som min reservefar har hjulpet os med at få i orden :) Der vil jeg godt garantere der kommer nogen billeder :)

Håber ellers I nyder jeres weekend!