fredag den 31. oktober 2014

Boganmeldelse: "Mit håb om frihed"!

Anja Andersen.
217 sider.
Centrum.

Jeg havde ikke lige regnet med at skulle læse denne bog, men så fik jeg den i en bunke bøger jeg overtog fra en og så tænkte jeg at jeg måtte læse den for jeg har faktisk altid godt kunne lide Anja.

Vi kender nok alle Anja fra tv, nogen har sikkert været inde og se en eller flere af hendes kampe og jeg tror ikke man kan sige dansk håndbold mm uden at man er nød til at nævne Anja.

Nogen kan lide hende, nogen kan absolut ikke.
Jeg hører til den første gruppe, for jeg elsker at hun tør være sig selv og tør skille sig ud fra mængden.
I bogen tager Anja os med bag facaden.
Både hendes egen personlige, hvor man bl.a. hører om hendes opvækst og hendes passion for sporten. Men også bag facaden i håndboldens verden, som er fyldt med mennesker der vil have tingene på en bestemt måde.

Der er opture, nedture, skader, pressen og meget meget mere at forholde sig til.
Og man glædes, undres, forarges og bliver vred sammen med Anja hele vejen igennem bogen.

Bogen er skrevet på en ret speciel måde, da den lidt ligner nogen collager med forskellig tekst, små citater og andre pudsige ting.
Så den er meget behagelig at læse og samtidig meget anderledes når man er vant til at en bog består af en masse ens linjer og ikke så meget andet.

Samtidig er der en del billeder fra Anjas liv, det er virkelig spændende at se.

Så jeg kan helt sikkert anbefale bogen og jeg var faktisk så begejstret at jeg læste den på knap et døgn. Det er sådan en bog som man bliver helt opslugt af hvis man føler sig på bølgelængde med personen Anja, for ellers vil jeg tro man ikke har lyst til at læse den.

Skøn bog og dejligt at lære Anja bedre at kende!!

tirsdag den 28. oktober 2014

Boganmeldelse: "Femte sol brænder" + Racing festival.


Michael Larsen
364 sider.

Denne bog er en god blanding af krimi og videnskab. Den handler om astroarkæologi og mord.
Den kvindelige "hovedrolle" er kommet til Danmark for ikke at blive udsat for familiens straf. De er rettroende muslimer og da hun er blevet voldtaget skal hun straffes. Og nu hvor hun er flygtet vil hun stå til at blive slået ihjel hvis de finder hende igen. Hun har dog løjet sig død, så hun regner ikke med at der kommer en kontakt igen...

Hun skal hjælpe med at tyde nogen tegn på en stor sten "Herrestrupstenen". Denne sten er fundet hos en der er død. Myrdet. Hvorfor han er myrdet ved man ikke og det viser sig da også at den betjent hun hjælper slet ikke er betjent.

Stenen fører hende ud og rejse, den gør at hun er med i et flystyrt som hun heldigvis overlever og den gir grobund for dybe samtaler med folk der ved ligeså meget eller mere end hun selv gør omkring arkæologi, historie og kometnedslag.

Historien foregår i Danmark og er man fra vest Sjælland vil man kunne genkende mange af de steder der nævnes i bogen.

Forresten ender hun også med at måtte skyde nogen i sin egen familie for at overleve. Så der er spænding hele vejen...

Yderst velskrevet og fangende bog.

.........................................................................................................................



Som jeg nævnte forleden var vi til Racing festival i Roskilde. Vi havde fået fribilletter.
 
Det var så spændende. Desværre kan jeg ikke holde til alt det jeg gerne ville for det kunne have været så fedt at få en køretur i en af de mange biler der blev kørt med inde på byringen. 
 
Men bortset fra det så var det strålende regnvejr hvilket dog ikke afskrækkede nogen. Der var stadig rimelig mange mennesker.

Vi fik set en masse biler, snakket lidt med en om noget rabat på nogen værksteder rundt om i DK og indsnuset en masse bilos :)
Det var med andre ord en rigtig spændende dag!

Nu har Casper omkring 14 dages ferie så det nyder vi til fulde begge to. Har med vilje ikke planlagt det store og da jeg er meget på smerteklinikken lige for tiden så har jeg ikke overskud til ret meget. Har endda måtte aflyse nogen ting, men sådan er det. Jeg ved jo jeg skal passe på mig selv... jeg er bare ikke særlig god til det...

lørdag den 25. oktober 2014

Årh altså...

Har egentlig haft en god dag men her til aften knækker filmen så lidt for mig.

Jeg har tidligere i bloggen skrevet om grunden til jeg går hjemme, nemlig det whiplashtraume jeg har...
Og nogen dage er ok, nogen dage er mega hårde.

Jeg er glad for det koldere vejr da det lindre mine smerter en smule.
Pt bruger jeg en del tid på smerteklinikken i Ringsted og har her den anden dag fået justeret på min medicin igen.

I dag har været rimelig pånær  lændesmerter som har generet og gjort mit venstre ben har været tungt og ømt.
Og har også presset mig selv ved at tage med til racing festival i Roskilde (mere om det en anden dag). Men nu bider det mig i den grad i r.... at jeg ikke har været hjemme og slappe af.

Hovedpine for fulde gardiner, kvalme, smerter og svimmelhed. Og det eneste jeg kan gøre ved det er at bevæge mig lidt rundt, drikke en masse vand og tage lidt ekstra piller.
Men jeg ved jeg har en lang nat foran mig lige nu for søvn bliver svært... kan ikke holde ud at ligge ned :-( 

Dette er iKKE et ih øv please hav ondt af mig indlæg, men blot en måde for mig at få lidt luft på.
For man bliver så træt i hovedet af smerter og kan ikke rigtig rumme det når det er værst og så det rart at kunne "brokke" sig et eller andet sted...

Tak fordi du "lyttede"...

Håber du derude får en god nat og en god weekend!

torsdag den 23. oktober 2014

Smudsbind/støvcover på bøger...

http://boghylden.com/23/10/2014/man-har-et-standpunkt-til-man-tager-et-nyt-en-fortsat-diskussion-om-stovcovere
På denne blog jeg lige har linket til kører der en samtale om støvcover/smudbind. Altså de stykker ekstra papir som er udenpå bøger for at beskytte dem.

Og jeg er slet ikke uenig med bloggeren om at de mens man læser er i vejen, er irriterende og de derfor skal væk. Altså imens man læser.

Jeg har dog aldrig smidt et støvcover ud, da jeg altid gerne har villet passe på de bøger som jeg ville gemme, når der ellers fulgte og følger et med.

Det er rigtig ærgeligt at mange af de smudsbind er pænere end selve bogens forside, for som udgangspunkt er de der jo kun for netop at beskytte bogen  som en slags bogbind, ligesom det man ligger på sine skolebøger. Men ikke desto mindre så har de en god funktion.

Hvad gør du med dem?
Fjerner du dem også mens du læser?
Smider du dem ud?

mandag den 20. oktober 2014

Et lille ekstra indslag...

Denne lille bog har Ole Stephensen skrevet.

Den er så hyggelig. Handler om nogen af dem der har vundet mange penge via lotto og et enkelt skrabelod.

Den handler om de tanker og drømme man har inden man vinder og hvordan man rent faktisk gør efter man har vundet.

Sød og sjovt hæfte som man har kunne få gratis i diverse butikker i anledning af lottos fødselsdag :-)

Måske du har læst den? Nå men som en lille hygge bog er den ret god også fordi der er nogen flotte illustrationer i :-)

Boganmeldelse: "Vi kan sove i flyvemaskinen"!

Ulla Terkelsen.
250 sider.
Politikens forlag.

Hvis ikke jeg havde haft andet om ørerne og havde haft fred omkring mig så havde jeg læst denne bog i et stræk på samme dag.
Den er utrolig velskrevet og Ulla er en dygtig fortæller.

Man hører om hvordan hun overhovedet kom i gang som journalist og alt det hun igennem tiden har oplevet og delvist stadig oplever.

Ulla har rejst i det meste af verden og boet mange steder.
Hun var med til at starte TV2 op fra bunden og hun er utrolig arbejdsom i alt hvad hun gir sig i kast med.

Der er rigtig mange personer i bogen for Ulla kender næsten gud og hver mand. Og man får et indtryk af at hun aldrig har haft lyst til at sidde stille og nyde livet for hun lever i nuet og i nuet skal der ske noget.

Det er en bog jeg gerne vil anbefale især hvis man er nysgerrig omkring hvordan de store kulturchok har været. Ulla fortæller om alt fra besøg i militærlejre til 11 sep. hvor tårnene faldt og om kongelige bryllupper mm.

Enjoy (hvis du ikke allerede har været ombord på flyveren sammen med Ulla) .

onsdag den 8. oktober 2014

Jeg var prøvekanin! :)

Ja altså ikke sådan noget vildt eksperiment med alt muligt uhyggeligt fra videnskaben :)

Nej, i går var jeg til healing/clairvoyance hos en skøn dame. Lisbeth Helbo.

Jeg havde tilmeldt mig da hun søgte nogen at afprøve sine evner på, fordi hun selv er ved at finde ud af præcis hvad hun kan og derfor gerne ville øve sig.
Derfor var oplevelsen også ganske gratis men det var nu egentlig ikke det der trak.

Nej jeg ville gerne prøve det fordi jeg var nysgerrig, fordi jeg pt er igang med nogen ændringer i mit liv og så fordi jeg tænkte at det jo ikke kunne skade nogen.
Og jeg blev meget overrasket. Healingen foregik uden håndspålæggelse vi sad overfor hinanden og det var meget afslappende.

Lisbeth fangede de energier fra mig og universet som hun så videreformidlede i skrift og tale. Jeg fik en masse af vide om mig selv, meget vidste jeg godt i forvejen, andet var jeg i tvivl om og noget af det skal jeg lige have lov at tænke lidt over.
Men jeg nåede på den times tid det hele tog at gå fra at være anspændt til at få en knaldende hovedpine, græd og derefter til at blive lettet og godt tilpas.

Om man tror på disse ting eller ej går jeg ikke op i og I som læsere må for min skyld gerne tænke sikke noget sludder eller at det er tanden for alternativt, men er det ikke i sidste ende ligemeget, når bare jeg selv syntes det var en positiv oplevelse?

Det syntes jeg som sagt det var. Og jeg var et stort smil da jeg tog derfra og jeg var så træt ved 20 tiden i går aftes at jeg ikke kunne holde øjnene åbne. At jeg så vågnede kl 22 og derefter stort set ikke har sovet grundet mine sædvanlige smerter er en hel anden ting. Men jeg nævner den alligevel for jeg ved da godt at hverken healing eller andre ting på magisk vis kan gøre mig eller andre raske og da slet ikke kun efter 1 gang...

Jeg ved at Lisbeth søger flere prøvekaniner fordi hun er igang med noget alternativ behandler uddannelse, men det kan i selv kontakte hende omkring hvis i skulle være interesserede.

På visitkortet står der billedkunstner, men lad jer ikke narre af det :) Det er kun et aspekt mere af denne skønne personlighed :)


onsdag den 1. oktober 2014

Boganmeldelse: "Utro, håb og kærlighed" + #DepressionSucks!

Annette Engell.
Høst og Søn.
269 sider.

Lige da jeg faldt over bogen tænkte jeg... hmm... er hun virkelig interessant at læse om.
Jeg kendte godt lidt til Hans Engell og det politiske liv men har aldrig rigtig opfattet Annette som en der havde det store at byde på.
Men det har jeg da i den grad fundet ud af at hun har. Og jeg er ked af min tidligere opfattelse af hende, for det er kun fordi hun har stået bag ved Hans i rampelyset at man aldrig rigtig er blevet så bekendt med hende som person.

Annette fortæller i bogen hudløst ærligt om ægteskabet med Hans. Om manipulationen og charmen han kunne levere men som samtidig gjorde Annette blev fanget i deres tilværelse.
De fik børn og dem er Annette en virkelig god mor for, desværre lytter hun ikke engang til dem da de mener at nu skal hun ikke finde sig i mere.

Efter mange år sammen vælger Annette endelig at kræve skilsmisse, men det ender med hun igen flytter tilbage til Hans i deres fælles hjem. Hans er gentagne gange utro og gentagne gange konfrontere hun ham med det, men han vil aldrig snakke om deres problemer.
Til sidst bliver det for meget og Annette kommer ud af forholdet og bliver skilt. Bor i sin egen lejlighed og kommer ovenpå igen.

Annette er virkelig stærk til trods for de ting hendes liv har budt hende og hun værdsætter jo også de gode stunder der har været samt de børn og senere børnebørn der er kommet til. Annette er en personlighed som jeg tror mange kvinder vil kunne føle de har noget til fælles med.

Kan kun sige... læs bogen hvis du ikke allerede har gjort det!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

#DepressionSucks hvad går det nu ud på?

Jo, i dag den 1. oktober er det European Depression Day.
En dag hvor der bliver sat ekstra fokus på det at have depression eller være pårørende til det.

Jeg selv har kæmpet meget med det og kæmper stadig, for selv om man kommer videre så lurer det altid lige under overfladen.
Jeg har derfor, som mange andre i dag, tilmeldt mig #DepressionSucks kampagnen via Depressionsforeningen som ganske enkelt går ud på at iføre sig disse klædelige orange sokker og gøre opmærksom på at dette ikke er en lidelse som må puttes ned under gulvtæppet.

Det er derimod rigtig vigtigt med mere fokus på dette område og det skal bl.a. denne kampagne være med til at skabe.

Kender du selv en med depression eller vil du vide mere om lidelsen så gå ind på http://depressionsforeningen.dk/

Jeg er i hvert fald glad for at kunne hjælpe med at sprede budskabet, for at depression stinker kan der slet ikke herske nogen tvivl om!