tirsdag den 22. november 2016

Boganmeldelse: "Williams jul"!

Klaus Frederiksen
56 sider
Mellemgaard
Bogen kan købes HER!

Har fået lov at anmelde denne børnebog. "Williams jul". Den handler om en dreng der oplever julemåneden december, laver julepynt, bygger snemand mm.
Han er skiftevis hos far og hos mor sammen med sin søster. Han er en dreng der tænker meget over tingene, for der er godt nok mange ting han ikke helt forstår endnu. Og så skal han af med sin sut... Det har han altså ikke rigtig lyst til, men når nu det er Julemanden der skal have den, så går det jo nok.

Bogen er skrevet som julekalender og man kan derfor læse et afsnit pr. dag sammen med sit barn eller barnet kan læse selv hvis det er begyndt på det. Bogen henvender sig dog primært til mindre børn.
Illustrationerne er lavet så man kan farvelægge dem selv, hvilket kan gøre det endnu sjovere at læse denne bog.

Det er en sød lille historie som er nem at gå til og som tager udgangspunkt i en familiefordeling hvor man ikke er kernefamilie, men hvor far og mor bor hver for sig. Det er faktisk rigtig fint, for så får man fokus på at mange familier i dag ser præcis sådan ud, med deleordninger mm.

Sproget er meget forenklet, næsten som når børn selv fortæller, så den er let for små børn at forstå. Og det man ikke lige forstår kan man være heldig at få forklaret undervejs, da der er ting som bliver beskrevet i hvert afsnit. Det fungere ret godt også selv om forfatteren ikke ligger skjul på at det måske ikke er alt som er helt korrekt! Men man får lov at tænke lidt selv og bruge sin fantasi.

En sød lille bog som klart kan anbefales herfra til alle med små eller mindre børn.


torsdag den 17. november 2016

Boganmeldelse: "Bjørn på Bamsehospitalet"!

FADL´s forlag
Rosa Gjerluff Nyholm og Elisabeth Gjerluff Nielsen
Illustrationer: Zarah Juul

Bogen kan købes HER! 
 
 Bjørn kommer med på genbrugsstationen, da hans forældre har ryddet godt op. Der finder han en bamse som er gået i stykker. Han tager bamsen med hjem og prøver at gøre den rask ved at servere snacks og putte den under en dyne. Men bamsen har ondt i armen og det går op for Bjørn at den nok skal en tur på bamsehospitalet.
Han tager bamsen med sig og da de når bamsehospitalet skal de sidde lidt i venteværelset. Her møder de andre som også fejler forskellige ting, eller blot er der til undersøgelse. Blandt andet møder han tvillingerne der skal vaccineres - og det skal gøre med en nål. Giraffen der har slugt en mobiltelefon. Tusindbenet med 900 krykker og en dinosaurus med vokseværk.
Bamsen kommer ind og får ordnet sin arm samt fikset det manglende øje og kan gå derfra i fin og rask tilstand igen.
Og Bjørn har fået en god ven.

En rigtig sød børnebog der virkelig på bedste vis forklarer om hvad der sker når man skal på hospitalet. Viser med flotte illustrationer hvordan de forskellige dyr bliver behandlet og er rigtig god at læse både højt for sine børn, men også fin at lade børn der selv læser kigge i den.

Den er enkel at gå til og selv som voksen er den hyggelig at give sig i kast med.
En børnebog med et vigtigt fokus, som helt sikkert kan anbefales at så mange som muligt får vist deres barn.

"Bamsehospitalet" er et landsdækkende projekt. Med fokus på at lære børn hvad der foregår på et hospital, forklare at det ikke er farlig tog vise/fortælle om hverdagens uheld og hvad man gør ved dem når man kommer ind og skal have hjælp.
En del af foreningen International Medical Cooperation Committee, der laver frivilligt sundhedsfremmende arbejde.

Tak for at jeg fik lov at anmelde denne børnebog!

torsdag den 10. november 2016

Vinder af november konkurrencen!

Casper trak lod mellem jer der deltog her til morgen.
Og vinderen blev:


Stort tillykke til: Katrine Zacho. 
Du vil modtage gavekortet snarest muligt.

Tak til alle der deltog.

søndag den 6. november 2016

"Route 155"!

Har idag besøgt "Route 155" i Holbæk. De har frokostretter og a la carte de fleste dage men om søndagen har de buffet. Og den prøvede vi (Casper, min mor og jeg).

Stedet er ejet af mor og datter (Pia og Camilla) som allerede har meget travlt, selv om de kun har været i gang siden 30. oktober. Men de formår at fange folk ind fordi de laver god dansk mad som alle kan lide og så kan du alligevel også få en burger!

Stemningen er hyggelig og afslappet. Det er en familierestaurant og man føler sig meget velkommen.

Der er ingen tvivl om at konceptet virker og det vil være et sted der kan tiltrække mange kunder. Så hvis ejerne føler de har travlt nu, så tror jeg de får endnu mere fart på med tiden. For hvem kan ikke lide mad som "vor mor lavede den"? :) 

De skal også roses for at indretningen er enkel og pæn.

Man får god mad til en fornuftig pris og niveauet er betydeligt højere end de mange cafeer der ellers er rundt om i Holbæk. Så selv om "Route 155" ligger lige udenfor byen. så er den værd at køre ud til.

Mulighed for at bestille mad til julefrokost, juleaften og nytårsaften. Og smørrebrød kan de også klare.

Så vil klart anbefale at man besøger stedet hvad enten man skal spise frokost eller aftensmad, holde fødselsdag eller bare have en hygge søndag med vennerne. For man går ikke sulten derfra!

Enjoy!




tirsdag den 1. november 2016

November konkurrence!

I denne måned kan du vinde et gavekort til HJEMIS :)
på 150kr.




For at være med skal du svare på et spørgsmål og sende svaret til: ijoergensen85@jubii.dk

Spørgsmålet lyder:
Hvilket år udløber gavekortet?

Jeg trækker vinderen den 10. november 2016 og sender gavekortet snarest efter.
(Ingen oplysninger gemmes og det er gratis at deltage)
Held og lykke :)