søndag den 31. december 2017

Farvel 2017, Goddag 2018!

Først og fremmest tak til alle der har fulgt bloggen hen over det sidste år (og længere). Og tak til alle der har deltaget i konkurrencer mm.
Det har været et år med mange forskellige oplevelser både privat og i forbindelse med bloggen. Mange gode bogoplevelser og stor tak til forlag, forfattere, Bogrummet, Kulturkongen m.fl. som har været med til at sørge for at jeg har haft nok læsestof.

Året har budt på alt fra en god lang mc sæson for Casper. 
Kyllinger i haven som i dag er reduceret til 4 høner, da mange af kyllingerne var haner og derfor blev slagtet og den anden dag måtte "mor"hønen lade livet da hun blev syg.
Bonnie der har nydt livet.
Nyt skur, med hjælp fra gode venner som lige kunne give Casper en hånd.
Ny (brugt) bil.
Og en masse breve til og fra pennevenner i ind og udland.

Der har ikke været meget nyt i min sag hos kommunen, men har dog haft hjemmebesøg af nogen forskellige instanser og i løbet af det næste år skulle vi gerne komme tanden videre en afslutning. Indtil videre bruger jeg en del tid på at være i gang med tredje forløb på smerteklinikken i Ringsted og rygholdet i Ugerløse. Og derfor er jeg heller ikke altid så social som jeg gerne ville være. Men dem der kender mig ved hvorfor og det betyder meget at de/i acceptere det.

Casper og jeg ser frem til et nyt år som blandt andet byder på en rund fødselsdag (Casper bliver 30 år til sommer), et weekendophold som vi har fået i gave og endnu ikke har fået brugt, en sommerhusferie og mange gode stunder med venner og familie.

Lidt billeder fra året skal der også være plads til:



 Rigtig godt nytår til alle!
Vi ses i 2018 :)



lørdag den 30. december 2017

Boganmeldelse: "Blåskæg 3 Turturrinitårnet"!

Michael Kousgaard
E-bog
Børnebog
Udgives snart.

Så kom næste bog i serien om Blåskæg. Du kan se anmeldelse af første og anden bog lige her: Etteren og Toeren. Dette er altså tredje bog i serien og dermed den anden sidste. Og vi fortsætter hvor vi slap sidst, så har du ikke læst de foregående kan det blive lidt svært at følge med nu.

Men universet er stadig enkelt og fantasifyldt. Og endnu en gang vil jeg mene  at selve serien godt kunne bære nogen illustrationer, men med lidt god fantasi så kan man sagtens selv forestille sig tingene.

Blåskæg er klar over at med sine evner kan han måske komme videre i sin søgen. Han kan ved at sige navnet på en person få personen til at adlyde hans ordre. Og det bliver nyttigt da den ene pirat vil forsøge at hugge skatten, som Blåskæg har lovet at han vil tage med sig hjem og dele ud til de fattige. Han finder den ene magiske dukat og kommer ved hjælp af nogen spøgelser videre. han ønsker sig hjem, men da dukaten tilhørte en anden og spøgelserne tager fejl af ejeren og Blåskæg sender de Blåskæg til den rigtige ejers hjem. Her møder han konen til den rigtige ejer af dukaten og fordi piratskibet og skatten ender i et stort springvand så bliver skatten hurtigt stjålet af en masse forskellige mennesker. Og nu bliver blåskæg smidt i fængsel. Men han er nød til at finde ud og han prøver derfor at få hjælp af en sandkæmpe, han kan bare ikke huske hvordan det er han skal kontakte kæmpen.
Om han kommer ud vil jeg lade kommende læsere selv finde ud af.

Det er ligesom sidst frustrerende at historien stopper midt i det hele, men det ligger selvfølgelig op til at den sidste bog i serien virkelig bliver spændende. Så den vil jeg afvente med længsel. Jo mere man læser disse historier af Michael Kousgaard, jo mere fascineret bliver man af hvor nemt det falder ham at skabe et så underholdende børnebogsunivers. Bøgerne henvender sig til lidt større børn der selv er begyndt at læse men de er også velegnede som oplæsning.

Kom så med den slutning Michael :)

onsdag den 27. december 2017

Boganmeldelse: "Møgunge"!

 Af Jim Lyngvild i samarbejde med Karen Seneca
208 sider
Politikens forlag
Kan købes: HER!

Casper og jeg var til jule/vikingemarked hos Jim Lyngvild i starten december og måtte jo eje en bog derfra. Så Casper forærede mig denne og Jim var så sød at signere den.

Jeg har lagt mig syg her til morgen og dagen skulle jo gå med noget, så jeg begyndte at læse. Og så stoppede jeg ikke igen før jeg havde læst bogen færdig, for hold da op hvor den fangede mig med det samme.

Bogen handler om Jims opvækst, med en far der var alkoholiseret og med mobning fordi Jim ikke var som de andre. Han elskede at provokere, ligesom i dag og han skiftede skole mange gange selv om mobningen ikke var hans fejl. Men de voksne svigtede og Jim endte med selv at måtte finde sin vej i livet.

Vi hører lidt om hans måde at få en form for uddannelse på, hans passion for at leve livet fuldt ud. Kærligheden til de mennesker der støttede ham, især hans mor og ikke mindst hører vi om hans måde at være på i et parforhold. På en måde følger man Jims rejse fra barn, til ung, til voksen.

Rebellen, den glade dreng, manden med de mange projekter. Han har virkelig haft fingrene i mange ting og han ved godt selv han nogen gange påtager sig mere end han måske reelt magter. Men livet skal leves mens man har det og det er alt hvad Jim prøver på. Få mest muligt ud af tiden!

Det er en velskrevet bog hvor man kommer meget tæt på både den offentlige og den private Jim. Og man får et billede af at Jim er en meget passioneret person som elsker at arbejde. Samtidig har han meget lidt tilovers for alle som ikke yder sit - og han er ikke bleg for at give folk der klynker en opsang. Det er forfriskende og underholdende at læse.

Dette er vel nærmest en begyndelse på en biografi som senere vil kunne tilføjes flere oplevelser, for Jim er langtfra færdig med at skabe og mon ikke der også senere kommer en bog om de næste ting i livet?

Bogen her kan helt sikkert anbefales, både hvis man ønsker at lære Jim bedre at kende men også hvis man blot vil have et indblik i en anden måde at tænke på. For bogen henvender sig især til det publikum der i voksenlivet kan se tilbage på en skoletid og en opvækst hvor de aldrig rigtig passede ind. Til mønsterbryderne og til "klassens klovn". Til alle dem der har mere at byde på end man måske lige kan se med det blotte øje. Med andre ord henvender bogen sig til et meget bredt publikum!


mandag den 25. december 2017

Anmeldelse af novellen: "Nattens forvandling"!

Tellmeastorutoru.dk har givet mig chancen for at læse endnu et lille værk. Denne gang er det værket "Nattens forvandling" af Martin Rytter Handberg.

Du kan finde værket HER!

Novellen handler om Jacob. Jacob har mistet sin søster og sorgen viser sig nu som et altoverskyggende væsen, der vil fortære Jacob helt. Det er en lammende sorg og en smerte som man slet ikke kan sætte sig ind i og Jacob kæmper virkelig.
Men det hele viser sig at være en drøm.

Det er en anderledes novelle som har mange nuancer og som kan tolkes på flere måder, hvilket jeg vil undlade at gøre, da jeg tror den enkelte læser får mere ud af selv at finde meningen med novellen.
En novelle der skiller sig ud fordi man når at komme igennem flere følelser undervejs og det er ret godt klaret når novellen er så kort.

Martin har skrevet et fint lille værk som jeg klart kan anbefale alle at læse.

lørdag den 16. december 2017

Boganmeldelse: "Æg"!

Digtsamling
Forlaget Uro
218 sider
Shekufe Tadayoni Heiberg
Kan købes: HER!

Jeg fik dette anmeldereksemplar og tænkte først at det lød vældig sjovt med den titel. Havde slet ikke forsøgt at finde ud af hvad digtsamlingen handlede om, så jeg vidste ikke hvad det var jeg skulle til at læse.
Digtene handler om livet. Fødsel og graviditet. Og moderens komplekser mm. En verden jeg rent personligt ikke navigere rundt i, da jeg har fravalgt børn. Men det forhindrede mig ikke i at læse digtsamlingen og selv om den første del af bogen ikke rigtig var noget jeg kunne forstå så blev det nemmere jo længere ind i bogen jeg kom. For især med de opdelinger der er i bogen så var der pludselig nogen sammenhænge og nogen ting som jeg kunne sætte mig ind i.

Man får nogen digte som er meget forskellige. Nogen er korte, nogen er ensformige og nogen er historier. Så en ren digtsamling ved jeg ikke om man kan sige det er, men det er alligevel det bogen mest hælder i retning af.

Der er frustrationer over de praktiske gøremål i livet som opvask, tøjvask mm og der er kvindens kamp med sit sind for at acceptere at når man har født så har man pludselig strækmærker og blødere mave. Men der er også en nysgerrighed overfor hvad det betyder at have rollen som mor. Og en ensomhed indtil man opdager at der skal skabes et fællesskab med andre mødre.

Jeg er helt sikker på at denne digtsamling vil mødre eller kommende mødre have større glæde af at læse end jeg havde. Men efter at have haft lidt tid til at synke det hele så er der nogen ret fine udtryk i bogen, som jeg er glad for at have fået lov at læse. For man er ikke i tvivl om at det er noget der betyder noget for forfatteren, alt hvad det indebærer at få rollen som mor. Og hvad enten man selv har lyst til at få børn eller ej, så er det rart at læse om fordi man kan mærke det er med passion at disse digte og tekster er skrevet.

Så kan klart anbefale digtsamlingen og vil også sige tak til forfatteren for at skrive nogen tekster som på mange måder er tankevækkende!   

onsdag den 6. december 2017

Boganmeldelse: "Et dybdegående problembarn"!

Kan købes: HER!
Digte
70 sider
Udgivet 2017

Jeg modtog dette anmeldereksemplar fra forfatteren selv. Han havde set at jeg i et stykke tid har læst en del digte og ville høre om jeg ikke vil læse hans. Og jo det kunne jeg da ikke sige nej til, for det lød interessant. Hans baggrund og hans indgangsvinkler til skriveriet var noget jeg måtte dykke ned i, for han har haft sit at slås med og det skriver han også kort om inden man går i gang med selve digtene.

Digtene er dystre og har sit helt eget udtryk. Nærmest en frustration som vælter ud igennem papiret de er skrevet på. Der er vrede og utilfredshed, råb om hjælp og provokation når det hele bliver for meget. Og så er der også et håb gemt alligevel. For der er noget som man kan mærke i digtene at han gerne vil have frem, nemlig at han gerne vil have det bedre og gerne vil have ændret de dårlige ting i tilværelsen. Så selv om digtene er voldsomme så rummer de både en smerte og en kamp som man kun kan tage hatten af for.

Jeg læste den korte digtsamling over to dage men med mellemrum. For alene det at der er opdelte afsnit fungere faktisk godt og man får lige en mulighed for at læse og forstå. For man skal fange nuancerne i den unge mands sind og have en forståelse for at der også har været tidspunkter i hans liv hvor det ikke har været nemt at være til stede. 
Man kan ikke undgå andet end at blive lidt berørt undervejs, både i form af vrede men også en følelse af afmagt da det er ret tydeligt at selv om forfatteren har fået hjælp i og til livet så kunne han måske godt have brugt lidt mere støtte i nogen perioder i livet.
At han har formået at få sine tanker/oplevelser/følelse ned på skrift er rigtig flot og selv om jeg endnu ikke har læst andet af ham, så vil jeg se frem til at læse andre udgivelser, for man er ikke i tvivl om at han har noget på hjertet. Så selv om det er barskt, så er det meget personligt og det fanger!

Tak til Mark for at have givet et indblik i en del af hans liv. Og jeg håber at mange andre vil læse digtene, da de i den grad kan give en lidt at tænke over - især i forhold til unge mennesker som måske ikke altid helt ved hvor deres plads i livet er endnu!

fredag den 1. december 2017

Boganmeldelse: "Der var engang en gang"!


Digte
70 sider
Udkommer 1. dec. 2017
Kan købes: Her

Jeg fik dette anmeldereksemplar og så frem til at læse det. Jeg har noget med digte. Jeg kan i perioder vældig godt lide at dykke ned i poesiens verden. Og især ting der skiller sig lidt ud fanger gerne min opmærksomhed.

Og dette værk skiller sig ud. Så meget at jeg er gået helt bag om dansen. For jeg har læst det på flere måder. Først læste jeg alle digtene på én aften og så læste jeg dem enkeltvis lidt og lidt af gangen. Og for en gang skyld må jeg erkende at jeg intet fik ud af det.

Og nej det er ikke digtene der fejler noget, for sproget er ret fint og der er gode rytmer. Man kommer ind i et univers der er ret anderledes og hvor der bruges en del forskellige dyr som referencer til noget jeg ikke helt ved hvad er. Det er mig den er gal med. For jeg var ganske underholdt undervejs, men jeg forstod ikke en disse! Og det er da ikke ligefremt det sjoveste at skulle erkende, men på den anden side så var det også en udfordring jeg fornøjede mig med. For jeg blev ved at prøve. Jeg blev ved at læse digtene fordi jeg tænkte at det simpelthen ikke kunne passe. Men det gør det altså. Jeg forstår intet af det jeg har læst.

Jeg håber sådan at andre kan få mere ud af denne digtsamling end jeg kunne. Og jeg kommer klart til at prøve at læse digtene igen med tiden, for jeg kunne godt lide måden de er sat op på. Jeg tror mit næste træk må være at spørge forfatteren bag digtene hvad pointen er, for ellers begynder det bare at irritere mig at jeg intet har forstået... Så må vi se om forfatteren kan løse mysteriet for mig...?...