tirsdag den 30. september 2014

September-Casper ferie-Malmøhus mm!

Ja der er sket en del det sidste stykke tid. Casper har holdt 14 dages ferie hvilket han har nydt til fulde for han trængte til at koble fra og sove lidt længe :)
Men også hele måneden som sådan har været lang men god.

Jeg har dog måtte erkende at jeg har svært ved at have uger hvor jeg ikke kommer til behandling for jeg har haft ret ondt og har derfor måtte ty til lidt ekstra piller og lidt mere afslapning på sofaen når muligheden har budt sig. Og har samtidig været på smerteklinik nogen gange hvor jeg blandt andet fik en meget invasiv form for akupunktur som gjorde at jeg i næsten 2 døgn ikke kunne bruge mit venstre ben ordentligt. Men det havde alligevel en ok effekt bagefter.

Vi har været en tur i Malmø sammen med min mor. Vi besøgte Malmøhus (slot og udstilling). Det var rigtig spændende og vi brugte en del timer på at gå det hele rundt. Især kontratens mellem nyt og gammelt var jeg ret begejstret for.
Her lidt billeder derfra:


 Derefter tog vi ind i selve Malmø og spiste frokost og sluttede af ude i Semporia, som er et stort indkøbcenter, inden vi kørte hjem. Semporia var dog ikke noget særligt. De mange butikker var ret ens og var næsten kun tøj hele vejen rundt. Men så fik vi da set det!

I september blev der også gået mange ture (som sædvanlig) med King :)

Og vi har været på Livstilsmesse i Øksnehallen. Der var diverse boder med forskellige cremer, drikke, aloe vera og nupobarer. Raw food, foredrag, pilgrimsvandringer, massager, håndlæsning mv. Det var vældig spændende og selv om der var mange mennesker var det forholdsvis nemt at komme til. Der var også flere steder hvor man kunne smage på alt fra sojadrikke og proteinbarer til vin og brød.
Nu venter en ny måned den er der mere ro over hvilket jeg ser meget frem til for jeg kan godt mærke der er en konsekvens ved at foretage os så meget. Jeg har brug for mine dage herhjemme til at få smerterne lagt ned igen og få ro i hovedet.

Til slut vil jeg lige vise dette billede:
Og hvor ville jeg ønske jeg selv sad i den luftballon, men desværre... Vi ser dem tit og ofte hernede. Det er så hyggeligt :) Mange gange kan vi vinke til dem i kurven og en enkelt gang for nogen år siden oplevede vi at de landede i naboens hestefold (der var ikke heste ude den dag heldigvis :) ).
Så dem har vi stor glæde af :)


Håber ellers I alle har haft en god september måned?

søndag den 21. september 2014

Boganmeldelse: "Tusind dage med Sirius"!

Gyldendal.
Peter Schmidt Mikkelsen.
198 sider.

Peter gjorde tjeneste ved siriuspatruljen fra 1977 til 1979.
Han fortæller om kurser og udtagelsen og rejsen derop.

Han beretter meget levende om hverdagen på Daneborg og hvordan arbejdet udføres af hver enkelt.
Og ikke mindst om samarbejdet med slædehundene.

Slæderejserne beskrives med alt fra måden man gør sig klar til en længere tur og til sammenholdet med sin makker undervejs.

Det er ikke alt som er en dans på roser, men man forsøger efter bedste evne at hjælpes ad og bruge humor til de lange aftner væk fra familie, venner, omverdenen mm.

Det er en meget spændende beretning som gir et godt indblik i hvad der kræves af at leve så isoleret og et godt indblik i at man skal kunne lidt af hvert.
Peter mener heller Ikke at han er kommet helt hjem nogensinde, for Grønland sætter sig under huden på en.

torsdag den 18. september 2014

30 dages blogudfordring: dag 30!

Sidste dag...
Og opgaven lyder: hvor er du om 5 år?

Og det aner jeg ikke... hvis jeg er heldig så sidder jeg på toppen af et isbjerg på Grønland og nyder livet eller drikker god vin på Mauritius siddende i en hytte med fødderne dyppet i vandkanten :)

Eller også er Casper og jeg flyttet til et hus vi sammen har valgt og er ved at indrette det fuldstændigt efter vores eget hoved.

Det vigtigste er at om 5 år skulle min sag hos kommunen gerne være overstået og jeg skulle gerne have fået et tåleligt smerteniveau så jeg kan få mere ro i kroppen. Alt andet er kun en bonus.

Hvad med dig kære læser? Hvor er du om 5 år??

onsdag den 17. september 2014

30 dages udfordring: dag 29 + Boganmeldelse: "Hvid Nerie"!

Dagen outfit skal jeg idag vise frem :) jamen ok... værsgod... Grå lange cowboybukser og hvid skjorte. Har smøget det ene bukseben op så man kan se jeg har en ankelstøvle med kilehæl på.
Støvlerne er af mærket Vagabond, bukserne er af mærket Kombi og skjorten er af mærket Malou.
Og så har jeg lilla strømper på med striber :)

Og så en boganmeldelse....
Jeg har været lidt tid om at læse denne bog, ikke fordi den er kedelig, for det er den ikke, men har ikke haft så meget ro omkring mig.

Bogen er skrevet af Janet Fitch og er på 373 sider. Forlaget Viva.

Den handler om en digter og hendes datter.
 Datteren ender i pleje da moderen bliver fængslet for mord.
I plejesystemet vokser Astrid  op hos forskellige familier. Nogen bedre end andre.

I den ene familie ender Astrid med at falde for manden i huset til trods for hun kun er 14 år. Det splitter familien helt ad og Astrid kommer videre til en ny familie efter at være blevet skudt af den jaloux plejemoder.

I en anden familie bliver Astrid og de andre plejebørn sultet.

I den plejefamilie hvor Astrid falder bedst til begår plejemoderen til sidst selvmord bl.a. fordi hun er psykisk ustabil men også fordi Astrids mor manipulere med hele situationen.

Astrid vælger på et tidspunkt sin mor fra. Moderen manipulere for meget, lyver og selv den dag hvor hun har brug for Astrids hjælp i sin retssag går tingene ikke helt glat. Men Astrid slipper ud af bindingen til sin mor og ender selv med at leve som kunstner. Hendes mor ender med at blive frikendt til stor begejstring for hendes fans og lever tilsyneladende videre uden at bekymre sig videre om Astrid. Astrid ved at hendes mor er skyldig men vælger at cutte al kontakt og man forlader Astrid i Berlin hvor hun er sammen med en sød fyr.
Astrid ved godt hvor hun egentlig hører til og det trækker i hende at vende hjem, men hun vælger at følge sit hjerte, så i bund og grund har hun måske nok været meget igennem, men hun kommer ud på den rigtige side!

Kan virkelig anbefales at læse. Eller se som film... Der er titlen "White Oleander" og selv om film aldrig kan hamle helt op med de bøger de er baseret på, så er denne en der er værd at se!!

tirsdag den 16. september 2014

30 dages udfordring: dag 28!

Et billede fra sidste år og et fra i år... hvad forandring er der sket?

Det første billede er fra 2013 fra en tur med Oslo båden som Casper og jeg var på.
Der havde jeg en noget anden frisure :)


Og det næste billede er fra i år... der har jeg smidt nogen kilo og har fået en ny frisure (den skiftes ret tit)... Og så har jeg samtidig fået briller :) det er ret nyt og som man kan se i baggrunden i spejlet er det en hanekam jeg har på toppen :)



mandag den 15. september 2014

30 dages udfordring: dag 27!

En samling jeg har...

Nu er det mest Casper som samler på diverse ting, men jeg kan da nævne min (vores) LP samling, der gerne skulle vokse sig større end den er pt.

Er meget glad for vores pladespiller og kan bruge lang tid på at finde LPer som jeg bare må eje og have med hjem :)

Intet billede idag, men ja... alle ved jo at en LP samling fylder lidt... og alle ved hvordan LPer ser ud :)

God aften herfra!

søndag den 14. september 2014

30 dages blog udfordring: dag 26!

Favorit band for tiden...

In flames.
Kan høre deres musik om og om igen og lige pt bliver der spillet en hel del her i hytten og i bilen :)

God søndag.

lørdag den 13. september 2014

30 dages blogudfordring: dag 25!

Hvad har du i din taske...
Tja når ellers jeg har en taske med rundt så er dette de få ting jeg har med.
1 neglefil
1 kuglepen
Tyggegummi
Læbepomade
Pung
Solbriller og pudseklud

fredag den 12. september 2014

30 dages udfordring: dag 24!

Hvad end jeg har lyst til :-)

Ok så vil jeg bare sige god weekend og husk at nyde livet.

Knus.

torsdag den 11. september 2014

30 dages udfordring: dag 23.

I dag skal jeg bare nævne det sidste jeg har spist og drukket.

1 æg for lidt siden og 1 glas Hyldeblomstsaft (hjemmelavet saft).

Det var da dejlig nemt og enkelt :-)

onsdag den 10. september 2014

30 dages udfordring: dag 22 + foredrag med Chris Macdonald!

I dag skal jeg fortælle om mit favoritalbum!

Årh altså... der er jo så mange gode at vælge mellem...

Jeg har valgt albummet: "Blade of triumph" med Ironfire.
Det er musik lige efter min stil. Har oplevet dem live flere gange og forsangeren Martin Steene er hamrende dygtig.


--------------------------------------------------------------------------------------------

I går var Sascha, Casper og jeg til foredrag i Næstved med Chris MacDonald. Det var vældig underholdende og tankevækkende! Han formår i den grad at komme ud over scenen.

Har du endnu ikke oplevet Chris selv, så tjek hans foredragsliste som du nemt kan google dig frem til :) Han er alle pengene værd!

tirsdag den 9. september 2014

30 dages udfordring: dag 21 + lidt om alt muligt :)

I dag skulle jeg egentlig vise et screenshot af min pcs skrivebord. Men da jeg sjældent sidder ved min egen som er en bærbar, har jeg kun den jeg sidder ved nu at gå ud fra og det er min mands pc :)


-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ellers går tiden med lidt af hvert. Får læst en del hvilket også betyder at jeg nyder de tidspunkter hvor jeg ikke har de store planer, for denne måned er fyldt godt op med ting vi skal!

I går aftes var vi i KBH da jeg som anmelder for Kulturkongen skulle ind og se en monolog på Københavns musikteater.
"Medpassager"!

Et meget intenst og specielt stykke, som samtidig var rørende, tankevækkende og ja... hele følelsesregistret kom i brug.
Se min anmeldelse HER! 

Jeg tog et billede af scenen i går, selv om det var ret svært når alt i lokalet var sort...


Der sad nogen stykker af de hvide dukker rundt omkring, da man som publikum blev inddraget lidt i stykket, og disse dukker også var en del af det. Dette billede er fra den ene side, der var også den modsatte side som så nogenlunde ligesådan ud, der var dog ingen billetstempler :)


I aften skal vi med en god veninde til Næstved og hører et foredrag med Chris MacDonald - det ser vi frem til.

Casper har snart ferie og nogen planer er ændret mens andre er kommet til, så det er jo godt nok.

Vores komfur gik i stykker så vi har måtte købe et nyt. Det er utroligt så afhængig man er af et sådan. Men man kan komme et stykke vej med en mikroovn og en enkelt kogeplade :) så vi har leget studerende i nogen dage hvad mad angår :) Hvilket gjorde det rigtig hyggeligt at være hos et vennepar i Kalundborg og få rigtig mad :)

Vi ses derude folkens :)
 

mandag den 8. september 2014

30 dages udfordring: dag 20!

Et billede der får mig til at smile:

Jeg har valgt dette billede som er en kage jeg fik lavet og serveret for en flok gæster for snart længe siden.

Vi havde en rigtig hyggelig aften og kagen var så vidt jeg kan huske ganske god ligeså :)

Billedet får mig til at smile, fordi det bringer gode minder frem :)

søndag den 7. september 2014

5 bøger på 7 dage: bog 5 + 30 dages udfordring: dag 19!

Den sidste bog fra Instagramudfordringen. Nåede dog ikke at læse den færdig på den sidste dag, men nåede at komme igang med den og læste den færdig igår aftes.

Det er bogen: "De ensomme ulve" af Gunnar Dyrberg.
206 sider.

Den handler om 2 verdenskrig og den danske modstandbevægelse.

Hvis man har set filmen "Flammen og Citronen" vil man få meget mere ud af denne bog, da det er en mere korrekt beskrivelse af hvad der skete dengang.

Det er en meget personlig fortælling om venskab, våben, død, flugt og fællesskab. Et fællesskab som mange ikke kom til at være en del af ret længe da de enten faldt for tyskernes kugler eller omkom i koncentrationslejrene mm.

Det er en barsk fortælling men også med et vist livsmod, for håbet stopper aldrig og da krigen slutter er der jubel i gaderne!

Der er enkelte billeder i bogen af forskellige bygninger som er sprængt i luften, personer som man hører om og personlige papirer. Det gir et godt indblik i hvad det er der sker omkring de unge mænd på det tidspunkt.

Jeg syntes det er en meget ærlig bog som helt sikkert er værd at læse hvis man har interesse for historie!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

30 dages udfordringen som nu er nået til dag 19 beder idag om en forklaring på hvad kælenavne man har og hvorfor!

Jeg er førhen af min far blevet kaldt Tøsen og Pigen. Mest fordi han syntes det var lidt sjovt, når han ellers hårdnakket holdt på at han kun kunne få drenge.

I dag er det Splint, som dukkede op dengang jeg var ansat i Irma. Og det har hængt ved.

Så er der Ib, som jeg ikke helt kan forklare, men som kom for en del år siden i forbindelse med en bytur. Det er dog ikke et kælenavn som andet end nogen få få stykker kender mig under og dem har jeg idag ikke så meget kontakt til.

Og Ummi, som er kommet af Mummi, men da Mummi var taget som profilnavn på en gammel debatside der idag er nedlagt så blev det til Ummi og det er der så faktisk en del der kender mig som stadigvæk og til tider også benytter :)

Har du nogen kælenavne??

lørdag den 6. september 2014

Buzz Buzz: Knorr Bouillonterninger + 30 dages udfordring: dag 18!

Jeg skal denne gang buzze om de her små terninger som mange af os nok allerede kender :)
Det er snart et stykke tid siden jeg har modtaget noget fra Buzzador, så det var da en fornøjelse at få denne kampagne.
Men jeg må vente med at afprøve dem selv fordi jeg pt. er uden komfur :) Får et nyt hjem på tirsdag og så må jeg lave noget af det der bliver foreslået man kan benytte terningerne til :)

Men jeg kan da fortælle lidt om produktet:

- Giver god og fyldig smag til pasta og bolognese, saucer, supper og andre retter.

- Kan erstatte salt i madlavningen.

- Hjælper med til at man kan undgå at det pasta man koger klistrer sammen.

- findes i 7 varianter.

- Koster ca. 20 kr for 1 pakke.

- Sælges i diverse dagligvarebutikker som fx Bilka, Føtex, Superbest, Spar DK og Netto.

Og lidt små sjove facts om Knorr mm:
De har 280 dedikeres Knorr kokke ansat over hele verden.
3360 år er tallet for alle Knorr kokkenes samlede erfaring.
1 ud af 33 danskere spiser pasta med kødsauce på en gennemsnitlig dag.
Den første bouillonterning blev solgt i året 1899.

Hvordan bruger du bouillon kære læser?

Skal jeg være ærlig så er det sjældent jeg køber bouillon. Jeg plejer gerne at koge min egen fra bunden af hvad enten det er grøntsags, fiske eller oksebouillon. Men jeg kan jo godt se at det er nemmere og hurtigere at tilsætte færdiglavet bouillon til maden :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dag 18 fra blogudfordringen spørger hvilken film jeg sidst har set.

 Det var filmen "Kapgang" som Casper og jeg så i Køge biograf sammen med Helle og Bjarne. Den var ganske god, underholdende og lidt anderledes.
Kan anbefales herfra :)

fredag den 5. september 2014

30 dages udfordring: dag 17!

Noget jeg har lavet helt selv...

Tja... har et maleri hængende som jeg selv har spændt lærredet op på og malet. Det er tilbage i 2004 at jeg lavede det.
Det var på et tidspunkt hvor jeg havde en del udstillinger rundt omkring.

torsdag den 4. september 2014

30 dages udfordring: dag 16 + 5 bøger på 7 dage: bog 4!


Idag skal det være et billede af mig selv fra idag...

Det bliver så sådan et hvor man kun kan se et halvt hoved, for det er alt hvad jeg har leget med idag via mit kamera da jeg stod og skulle sammenligne kameraet på min tlf med en anden mobils kamera :)


   -------------------------------------------------------------------------------------------

Og så en boganmeldelse af den 4 bog i instagramudfordringen. Denne gang er det bogen: "Han dræbte mit barn" fra Virkelighedens verden.
Den er på 254 sider.

 Bogen er ret barsk da det er en virkelig historie om en mand der tilsyneladende er en ganske almindelig fyr.
Han virker ikke som typen der kunne finde på at slå ihjel og slet ikke sit eget barn.

Men efter et meget turbulent forhold og skilsmisse er der alligevel en masse ting som peger i retning af hvad han reelt er for en type.
 Det værste er at det er svært at bevise, for han er virkelig god til at dække de spor til der evt. kunne være.

Den anklager der kommer til at arbejde med sagen kæmper med forskellige udsagn omkring obduktionen af den 2 årige. Pigen er blevet gravet op igen for at en ny undersøgelse kan laves og modsat den første viser den undersøgelse at pigen er blevet presset til døde.
Altså kvalt ved fastholdelse. En frygtelig død der har taget helt op til et kvarter at gennemføre.

Det tager et par år at få afklaret alt omkring sagen og overhovedet at få sagen i gang, for beviserne hober sig ikke ligefrem op. Og havde det ikke været for pigens mormor var sandheden måske aldrig kommet frem.

En krimi som gør ondt at læse fordi den er virkelig. Men den er velskrevet og letlæselig. Og er svær at ligge fra sig fordi man gerne vil vide hvad der kommer til at ske.

onsdag den 3. september 2014

30 dages udfordring: dag 15 + 5 bøger på 7 dage: bog 3!

De ti første numre på min ipod når den er på shuffle:

1. De smukke unge mennesker - Kim Larsen
2. I hope you´ll remember - Christian Lilholt
3. Hard as a rock - ACDC
4. Sitting on the dock of the bay - Ole
5. Mother and chikd reunion - Paul Simon
6. 21st century breakdown - Green day
7. No woman no cry - Boney M
8. Gagsta´s paradise - Coolio
9. Melankolini - Shubidua
10. I wish - Infected mushroom

---------------------------------------------------------------------

Bog 3 i instagram udfordringen om 5 bøger på 7 dage er "Den standhaftige gartner".
Bogen er på 492 sider.

Det er godt nok en anderledes bog at læse. Og jeg er ikke sikker på jeg egentlig syntes den er særlig god. Men det er ikke så meget handlingen som jeg egentlig godt kan lide men mere måden den er skrevet på som gør at den bliver ret forvirrende.

Der er så mange mennesker og detaljer man skal holde styr på og den springer rigtig meget så det til tider er svært at finde ud af hvor man er og hvem der oplever.

Den handler om en mand hvis kone og elsker/gode ven bliver myrdet. De er ved at undersøge nogen forhold omkring et nyt medicinsk produkt som ikke er afprøvet tilstrækkeligt men som alligevel er sendt på gaden.

Manden bliver anklaget indirekte for mordet fordi man holder fast i at hans unge hustru jo havde et forhold ved siden af, selv om noget tyder på det ikke er helt korrekt.

Medicinalfirmaet der har produktet vil gøre hvad som helst for at undgå en skandale og bestikker sig gerne igennem det hele lige fra menig mand til udenrigsministeriet mm.

Vi befinder og størstedelen af tiden i Afrika, hvor medikamentet afprøves på tilfældige fattige sorte, hvoraf nogen dør og andre forsvinder.

Der er på en måde flere sideløbende handlinger og bogen er rigtig svær at gengive.

Det er en krimi og en dokumentarlignende fortælling på en og samme tid, dog uden nogen form for hold i virkeligheden, hvad forfatteren også forklarer til sidst i bogen så man ikke kommer til at sammenligne med sager man har hørt om i pressen mm.

Alt i alt en bog jeg ikke helt ved hvad jeg mener om, men dermed ikke sagt at jeg ikke kan anbefale den, for der er masser af spænding i den undervejs :)

tirsdag den 2. september 2014

30 dages udfordring: dag 14!

Et billede af mig og min familie...

Den må jeg gribe lidt anderledes an. For egentlig har jeg en halvstor familie, hvis alle mine søskende mm skulle med. Men jeg har ikke et billede af os allesammen.
Jeg har ikke engang nogen billeder jeg selv er med på hvor vi alle er samlet.

Så jeg vil i stedet vise nogen af dem der er tættest på.

 Der er Casper og min reservefar Jan. Dem kan jeg ikke komme udenom!
Og min mor. Og så King. Og ja ja han er en hund :) men her i huset er han altså også et familiemedlem :)

God dag til alle!

mandag den 1. september 2014

30 dages udfordring: dag 13!

Dit celebrity crush....

Ja se det er så her jeg nok må give lidt fortabt, for jeg har ikke et sådan...
Men jeg kan nævne nogen kendte som jeg syntes er dygtige skuespillere, sangere mm så det må I nøjes med :)

Jacob Cedergren syntes jeg er en dygtig karakterskuespiller.
Blandt andet i filmen "Submarino" syntes jeg han levere et rigtig flot stykke arbejde.







Billedet er fra denne side!

Jack Black er en dygtig performer og især hans musikalske vinkel via Tenacious D er jeg yderst begejstret for.





billede er fra denne side!

Og så Susi Quatro der især i hendes yngre år kunne levere noget til musikkens verden som ikke så mange andre har kunne gøre hende efter...





Billedet er fra denne side!