lørdag den 29. april 2017

Forårs konkurrence!

Du kan vinde dette super gavekort på 150 kr ved at svare på følgende spørgsmål:

På Bogrummet skriver jeg som anmelder under alias. Er dette alias:
× Ummi
× Ijoergensen85
Eller
× Splint

Send dit svar til: ijoergensen85@jubii.dk senest den 5. maj.

Så trækker jeg efterfølgende lod blandt de rigtige besvarelser.

mandag den 17. april 2017

Filmanmeldelse: "Mean dreams"!

1 time og 50 minutter
Thriller
Instruktør: Nathan Morlando
Udkommer på diverse streamingtjenester i DK idag den 17. april 2017. 

Casey flytter ind sammen med sin far ved siden af farmen hvor Jonas bor. Jonas opdager hurtigt at tingene ikke er som de skal være. Casey får tæv af sin far og da Jonas forsøger at hjælpe hende prøver hendes far at drukne ham.
Jonas går til politiet for hjælp men da Caseys far selv er betjent er der ingen som tager det seriøst.
Jonas forældre kan ikke gøre noget og da Jonas en dag er vidne til at Caseys far dræber nogen mennesker for at få fat i nogen penge, stjæler Jonas en taske med penge og får Casey med til at stikke af.
De kommer desværre ikke så langt før de bliver fundet igen...

En (desværre) ret realistisk film om at man i de små amerikanske samfund nemt kan begå ulovligheder uden det får nogen konsekvenser og hvor man kommer ind i en verden af korrupte personer, som tilsyneladende florere alle vegne. Men også som beskriver hvordan nogen børn vokser op. Det er ret skræmmende.
Filmen er lang men alligevel interessant, for man håber virkelig det bedste for de to unge mennesker.
Det er samtidig en film som er værd at se hvis man bare godt kan lide thrillere som man ikke lige kan regne slutningen ud på. Så det trækker gevaldigt op!

Så har du mod på en lang men alligevel spændende thriller så kan "Mean dreams" anbefales!



lørdag den 8. april 2017

Filmanmeldelse: "Sticky notes"!

1 time og 30 minutter.
Drama.
Instruktør: Amanda Sharp
Udkommer på diverse streamingtjenester 10-4-2017.
http://www.sandrewmetronome.com/movie/sticky-notes/

Sandrew metronome har givet mig mulighed for at anmelde denne film.

Vi møder Athena som prøver at slå igennem som danser. Hun bliver ringet op af sin far, som hun ikke har set det store til, men som nu beder hende komme hjem. Han har fået konstateret kræft.
Vi er med hos lægen. Vi er med når han har brug for hjælp derhjemme. Vi følger hans frustrationer som til tider går ud over Athena, især fordi hun jo er tættest på. Ved siden af prøver Athena at få gang i et liv for sig selv med sin dans og hun møder også en mand som faktisk gerne vil hende, men om hun er klar til det er hun ikke selv sikker på.
Og vi er med til fars begravelse...

Det er virkelig en hård film at se. Tårerne trillede ned af kinderne på mig, selv om den er sat op til at vise de hårde sider af livet med et smil som indgangsvinkel. Men for pokker hvor man nemt lever sig ind i Athenas verden. Især fordi man sådan ønsker det skal gå hende godt bagefter.
Og har man stiftet bekendtskab til kræftsygdomme og set familie eller venner blive ramt af denne sygdom så vil det ikke være nemmere at se filmen.

Den er utrolig god og uhyggeligt realistisk. Man er virkelig med hele vejen, selv om man bliver forskånet for de allerværste ting ved sygdommen.

Det er en film som jeg helt sikkert kan anbefale at man ser, men man skal forberede sig på at den efterlader et stort indtryk.

Det er samtidig en film der er ret livsbekræftende for man oplever heldigvis hvordan hovedpersonen faktisk finder ud af sit eget liv da først hun har sorgen en smule på afstand. Så der er også lys for enden af tunnellen hvilket er skønt at se.

Filmen er ret aktuel da mange i dag jo netop kommer tæt på kræft på den ene eller den anden måde og den bør ses af så mange som muligt, selv om den er barsk!

søndag den 2. april 2017

Filmanmeldelse: "Kids in love"!

Drama/Romantik
1 time og 27 minutter
Instruktør: Chris Foggin
Udgives på diverse streamingtjenester 3-4-2017

En sød film om det at være ung og ubeslutsom. Livet er kun lige startet og de her unge mennesker skal finde et ståsted i livet, som skal lede til en fremtid.
Vi møder Jack som skal ud og rejse med sin bedste ven, men da han møder en pige som har en flok venner der lever noget mere frit ombestemmer han sig og vil hellere prøve at se hvad de kan lære ham. Jack stikker af hjemmefra, da han ikke vil følge den vej hans far diktere. 
Det leder ham ind i et drama for han forelsker sig i pigen og hun er allerede optaget. Men hendes kæreste viser sig at være en halvskidt fyr og alligevel er det ham hun vælger at blive hos. Jack kan ikke rigtig forstå hvorfor hun gør de ting hun gør, men han finder i hvert fald ud af hvad han selv vil til sidst og måske især hvad han ikke vil.

Det er en film som godt kan virke langtrukken, men den afspejler ret godt hvor svært det er at være ung idag. Man har så mange muligheder at det er nemt at blive forvirret. Der er samtidig en masse forventninger til en og man skal virkelig turde stå ved sig selv for ikke at skuffe nogen.
Det er også en film med virkelig god musik, hvilket fangede ret godt fra start af.
Filmen minder lidt om "Life just is" fra 2012. Det med at skal finde sin egen vej i livet.
At man samtidig bliver fint underholdt undervejs er jo kun et plus.

Alt i alt en film som, hvis man selv er ung eller kender unge mennesker, klart er værd at stifte bekendtskab med.

Enjoy!