fredag den 22. december 2023

Boganmeldelse af: "Forvandlingens smerte"!

Reklame.
Anmeldereksemplar modtaget fra forlaget Mellemgaard.

Forfatter Marie Vinterlys.
Spiritualitet.
75 sider.
Udgivet 2023.
ISBN 978-87-7608-536-0

Jeg har tidligere læst en af forfatterens bøger og den gav ikke meget mening. 
Er denne så anderledes eller bedre? Egentlig ikke.
Havde jeg ikke læst et tidligere værk så havde jeg slet ikke kunne finde hoved og hale i dette værk.

Værket henvender sig mest til forfatteren selv og så måske til nogen få personer i dennes omgangskreds. 
Den formidling der henvises til giver ikke den store mening og har man ikke forstand på stjernetegn og hvad de står for, så er bogen sådan set irrelevant.

Og det vil jeg som læser desværre mene den er alligevel. For bogen her roder rundt i nogen begreber og der plukkes og sammensættes lidt fra biblen, astrologiens verden og så er vi pludselig ovre i Jung og Martinus. Og hvorfor? Tja, det ved jeg ikke.
Forfatteren mener hun formidler selvudvikling men i forhold til hvad skal jeg ikke kunne svare på.
Og hun har selv gennemgået en eller anden forvandling eller forandring, som hun heller ikke kommer nærmere ind på. Dog nævnes dårlige tidligere forhold en del, hvorfor man som læser nærmest kun kan konkludere at det er forfatterens eget behov, for at finde ud af hvorfor et parforhold ikke dur for hende, som er det grundlæggende.

Hvis hun selv er blevet klogere er det jo fantastisk.
Som læser bliver man forvirret og undrende, og jeg sidder tilbage med en følelse af at forfatteren har så stort behov for at forstå sig selv og især andres væremåde, så meget at hun slet ikke kan slappe af og bare nyde livet.
Det kan godt være jeg tager fejl. Men jeg ved simpelthen ikke hvad det er hun prøver at formidle ud over at man som læser jo må forstå at der er nogen energier (?) og nogen stjernetegn som er bærende for hvordan man er som person. Men at vi alle indeholder sider som vi er mere eller mindre stolte af. Og ja det sidste er jeg da enig i. Men det kan man så koge hele bogen med til. Så på 75 sider er det der står egentlig blot: Mennesket er fuld af modsætninger, lær at lev med den fulde pakke.

Det sker ikke ret tit, men jeg opfatter ikke værket som anbefalelsesværdigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar