lørdag den 16. december 2017

Boganmeldelse: "Æg"!

Digtsamling
Forlaget Uro
218 sider
Shekufe Tadayoni Heiberg
Kan købes: HER!

Jeg fik dette anmeldereksemplar og tænkte først at det lød vældig sjovt med den titel. Havde slet ikke forsøgt at finde ud af hvad digtsamlingen handlede om, så jeg vidste ikke hvad det var jeg skulle til at læse.
Digtene handler om livet. Fødsel og graviditet. Og moderens komplekser mm. En verden jeg rent personligt ikke navigere rundt i, da jeg har fravalgt børn. Men det forhindrede mig ikke i at læse digtsamlingen og selv om den første del af bogen ikke rigtig var noget jeg kunne forstå så blev det nemmere jo længere ind i bogen jeg kom. For især med de opdelinger der er i bogen så var der pludselig nogen sammenhænge og nogen ting som jeg kunne sætte mig ind i.

Man får nogen digte som er meget forskellige. Nogen er korte, nogen er ensformige og nogen er historier. Så en ren digtsamling ved jeg ikke om man kan sige det er, men det er alligevel det bogen mest hælder i retning af.

Der er frustrationer over de praktiske gøremål i livet som opvask, tøjvask mm og der er kvindens kamp med sit sind for at acceptere at når man har født så har man pludselig strækmærker og blødere mave. Men der er også en nysgerrighed overfor hvad det betyder at have rollen som mor. Og en ensomhed indtil man opdager at der skal skabes et fællesskab med andre mødre.

Jeg er helt sikker på at denne digtsamling vil mødre eller kommende mødre have større glæde af at læse end jeg havde. Men efter at have haft lidt tid til at synke det hele så er der nogen ret fine udtryk i bogen, som jeg er glad for at have fået lov at læse. For man er ikke i tvivl om at det er noget der betyder noget for forfatteren, alt hvad det indebærer at få rollen som mor. Og hvad enten man selv har lyst til at få børn eller ej, så er det rart at læse om fordi man kan mærke det er med passion at disse digte og tekster er skrevet.

Så kan klart anbefale digtsamlingen og vil også sige tak til forfatteren for at skrive nogen tekster som på mange måder er tankevækkende!   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar