lørdag den 30. december 2017

Boganmeldelse: "Blåskæg 3 Turturrinitårnet"!

Michael Kousgaard
E-bog
Børnebog
Udgives snart.

Så kom næste bog i serien om Blåskæg. Du kan se anmeldelse af første og anden bog lige her: Etteren og Toeren. Dette er altså tredje bog i serien og dermed den anden sidste. Og vi fortsætter hvor vi slap sidst, så har du ikke læst de foregående kan det blive lidt svært at følge med nu.

Men universet er stadig enkelt og fantasifyldt. Og endnu en gang vil jeg mene  at selve serien godt kunne bære nogen illustrationer, men med lidt god fantasi så kan man sagtens selv forestille sig tingene.

Blåskæg er klar over at med sine evner kan han måske komme videre i sin søgen. Han kan ved at sige navnet på en person få personen til at adlyde hans ordre. Og det bliver nyttigt da den ene pirat vil forsøge at hugge skatten, som Blåskæg har lovet at han vil tage med sig hjem og dele ud til de fattige. Han finder den ene magiske dukat og kommer ved hjælp af nogen spøgelser videre. han ønsker sig hjem, men da dukaten tilhørte en anden og spøgelserne tager fejl af ejeren og Blåskæg sender de Blåskæg til den rigtige ejers hjem. Her møder han konen til den rigtige ejer af dukaten og fordi piratskibet og skatten ender i et stort springvand så bliver skatten hurtigt stjålet af en masse forskellige mennesker. Og nu bliver blåskæg smidt i fængsel. Men han er nød til at finde ud og han prøver derfor at få hjælp af en sandkæmpe, han kan bare ikke huske hvordan det er han skal kontakte kæmpen.
Om han kommer ud vil jeg lade kommende læsere selv finde ud af.

Det er ligesom sidst frustrerende at historien stopper midt i det hele, men det ligger selvfølgelig op til at den sidste bog i serien virkelig bliver spændende. Så den vil jeg afvente med længsel. Jo mere man læser disse historier af Michael Kousgaard, jo mere fascineret bliver man af hvor nemt det falder ham at skabe et så underholdende børnebogsunivers. Bøgerne henvender sig til lidt større børn der selv er begyndt at læse men de er også velegnede som oplæsning.

Kom så med den slutning Michael :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar