torsdag den 1. september 2016

Boganmeldelse: "Knald og fald"!

Af: Nell Zink
243 sider.

Jeg skrev til forlaget og spurgte om jeg måtte bede om et anmeldereksemplar, da jeg syntes bogen lød spændende. Og jeg fik sørme et, så jeg må jo hellere kvittere med en anmeldelse :)
 
Bogen kan fås her: http://hrferdinand.dk/?boger=1365 
 
 
Vi er i 60erne. Og vi møder en kvinde, Peggy. Hun er lesbisk. Hun er boglig intelligent men også lettere naiv. Ung og vil gerne en hel masse med livet. 
Hun møder forfatteren Lee. Han er bøsse. Men de bliver alligevel gift. Og får børn.
 
Da det hele alligevel bliver for underligt og Lee ikke kan finde ud af at lade være at være utro tager Peggy det yngste barn, datteren Mireille, med sig. Rent ud sagt flygter de fra Lee for Peggy er bange for at Lee vil få hende indlagt på psykiatri hospital.
Peggy stjæler en død piges dåbsattest og går under jorden med Mireille, der efterfølgende vokser op som sort, selv om hun er lys, og nu under navnet Karen.
 
Lee har deres ældste barn, sønnen Byrdie. Og han leder længe efter sin kone og sin datter men uden held. Byrdie kan huske sin mor og sin søster, men der skal gå mange år før de møder hinanden igen.
 
Det sker ved et tilfælde at de to børn mødes på en skole da de er næsten voksne. Og grundet en retssag om stoffer som Byrdie bliver involveret i så finder de ud af hvem hinanden er og der kan ske en form for genforening i hele familien.
 
Der er fester, stoffer, sex, litterære henvisninger mm i denne bog. Og man mærker tydeligt at der er en løssluppen stemning der kendetegner tiden den skal være fra godt.
Man er som læser godt underholdt undervejs, men man håber også at det lykkes for Peggy at komme videre i livet og få et godt forhold til begge sine børn, selv om det virker svært.
 
Bogen mangler lidt korrekturlæsning i den sidste tredjedel, men det er ikke noget der skæmmer. Den er velskrevet og fangende fra side ét og siderne vender sig selv.
 
Det er klart en fordel hvis man kender lidt til forskellige større forfattere gennem tiden og en smule til historie, da der er en del ting i bogen som giver mest mening hvis man ikke er helt ny indenfor disse to områder. Men det gør den til gengæld også det mere interessant.
 
Det er helt sikkert en bog som jeg vil anbefale. 
En rigtig god roman med en spændende historie! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar