tirsdag den 10. august 2021

Boganmeldelse af: "Sille på den mystiske ø"!

Anmeldereksemplar modtaget fra forlaget Autenz.

Forfatter: Lise Baltzer.

203 sider.

Børne/ungdomsbog.

ISBN: 978-87-93584-16-7

Lix 21

 

Sille skal på ferie hos sin onkel i Italien, det er hun på ingen måde tilfreds med, men hendes mor skal på arbejde i USA så hun får ikke noget valg. Da hun ankommer syntes hun at onklen er noget speciel, gammel og glemsom. Og han forstår jo bare slet ikke at mobiltelefonen kan være så vigtig.

Sille finder ud af at den vulkanø hun er på bærer på en historie som er lidt speciel, for der er kun nogen udvalgte mennesker som kan opfange hvis vulkanen er ved at gå i udbrud. Og da hun om natten hører torden men ingen andre opfatter det, går det op for hende at hun er en af dem der har den evne. Men hvad skal et barn - en ung pige gøre ved det?

Silles mor sørger for at Silles veninder kan komme ned til Sille og nu skal de så hjælpes ad med at få vulkanen til ikke at gå i udbrud. Men hvordan? Og kan det overhovedet passe at Sille kan hører vulkanen som den eneste?

Det er en spændende og fangende fortælling som holder læserens interesse hele vejen igennem. Den er let at læse og man kan nærmest ikke slippe den igen, for man vil gerne vide hvad der kommer til at ske. Bogen henvender sig til børn og unge, den vil være fin til højtlæsning og den er samtidig ganske underholdende for voksne. Så det fungere ganske fint.

Der er flere bøger i Sille-serien og tilbage i 2019 anmeldte jeg "Sille begår en mega-fejl". jeg har dog ikke fået læst andre i serien før jeg så kom i nærheden af denne bog. Og jeg får faktisk lyst til at se hvad de andre bøger i serien handler om, for det er nogen gode historier forfatteren har fået ud i de to jeg nu har læst.

Bogen kan læses uden at man kender serien og man har ikke fornemmelse af at man mangler noget fra andre bøger, for hele fortællingen er unik i sig selv. En rigtig god historie!


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar