lørdag den 14. november 2020

Boganmeldelse af: "Svans"!

 

Købt eksemplar. 

Forfatter: David Læby.

Forlaget: Lindhardt og Ringhof.

Udgivet i 2007.

Fortælling/Voksen 

107 sider.

ISBN: 978-87-595-2745-0

Jeg ledte længe efter denne bog, da den altid havde stået på min "vil gerne læse" - liste. Og så lykkedes det mig at finde den brugt.

Bogen handler om at erkende at man er homoseksuel, om at turde stå ved sig selv og om at slippe skammen. Det er en lidt speciel opsætning der er i fortællingen, da bogen er skrevet ud fra at det er en anden der skriver om hovedpersonen. Men det fungere godt og man får både ondt af den unge mand og får samtidig lyst til at ruske lidt op i ham og sige til ham at han nok skal finde sin vej i livet.

Vores hovedperson er skamfuld over at vide at han er til andre af samme køn. Men han er også nysgerrig, hvilket gør ham nem at relatere til, for mon ikke alle kan huske hvordan det var at skulle finde ud af om man var til det ene eller det andet? Rejsen man kommer på som ung og hvor svært det kan være især hvis ens forældre ikke støtter op om en.

Det er en velskrevet bog med en lidt barsk historie, som alligevel er ret fin og har en god historie at byde på.

Bogen henvender sig nok især til unge som selv er i tvivl om hvorvidt de er homoseksuelle eller ej, men den er også værd at læse for andre, da man får et indblik i hvor svært det kan være at vokse op med en følelse af at være forkert.

En ældre bog som stadig er yderst relevant. Så håber der er mange som er heldige at støde på den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar