torsdag den 12. november 2020

Boganmeldelse af: "Stumper - Slimede løgne"!

 

Anmeldereksemplar modtaget fra forfatter Helle Kaare Lindberg.

Forlaget: Facet.

Børnebog/Ungdom.

Lixtal 23.

168 sider.

ISBN: 978-87-93456-81-5


Det er så svært at være ung, forelsket og lidt jaloux. Især fordi det er en god ven som hovedpersonen er jaloux på, da den gode ven er forelsket i den samme pige. Eller er han nu også det? Det er svært med de der venskaber og det er endnu mere svært at sige højt at man er forelsket. Hovedpersonen Johan får rodet sig ud i lidt af nogen problemer på grund af sin jalousi. Og han får dårlig samvittighed da det ender med at være en helt tredje dreng som det hele så går ud over.

Det er en rigtig god og fangende historie vi her får. Og de fleste af os kan helt sikkert godt huske når vi i skolen blev forelsket i en i klassen, men ikke turde indrømme det. Og derfor er historien så nem at relatere til. Man kan få helt ondt i maven på Johans vegne men samtidig hepper man også lidt på ham, da han jo alligevel viser sig at være en ærlig knægt.

Det er en bog der henvender sig godt til større børn og helt unge, der læser selv og den kan også være god til at skabe debat om blandt andet mobning. Så her er en historie som har noget at byde på fra flere kanter. At den så samtidig er ganske hyggelig og underholdende er blot ekstra bonus.

Bogen er værd at læse også som voksen, da man lige bliver mindet om hvor svært det er med de der følelser. Det kan nok som voksen være meget godt at huske på, for så kan man måske nemmere tale med sine store børn om tingene og om den første kærlighed, uden at det bliver alt for pinligt :) 

En rigtig sød historie der samtidig er meget relevant. Så den kan helt sikkert anbefales at stifte bekendtskab med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar