søndag den 5. marts 2017

Filmanmeldelse: "Burn country"!

http://www.sandrewmetronome.com/movie/burn-country/

1 time og 42 minutter.
Thriller.
Skuespillere: Dominic Rains, Melissa Leo, James Franco, Rachel Brosnahan, Thomas Jay Ryan.
Instruktør: Ian Olds.
Udkommer på diverse streaming tjenester 13. marts 2017.

Vi møder en afghaner, Osman, som har fået asyl i USA og nu bor hos Gloria. Gloria er betjent og mor til Gabe som stadig er i udlandet i krigsområderne.  Osman skal nu skabe sig en ny tilværelse og han vil gerne erhverve sig som journalist, men kan ikke rigtig få noget arbejde. Han ender dog med at få lov at skrive en kriminalspalte, men da han ikke vil nøjes med at skrive af fra politirapporten prøver han selv at opsøge nogen historier, og det er nemmest at gøre helt lokalt.
Vi møder Lindsay som virker ret tosset men alligevel bliver han Osmans kammerat. Så da Lindsay forsvinder og der findes et lig i vejkanten vil Osman prøve at finde ud af om Lindsay står bag, samt om han kan hjælpe ham på nogen måde.

Det er en meget lang film, med en meget tynd historie. Det virker ret ligegyldigt at man jævnligt klipper til scener med Gabe i krigshærgede områder, da det bliver ret overfladisk, selv om det skal give seeren en ide om hvad det er Osman har oplevet.
Den er langtrukken og handlingen er mærkelig. Der er to sider i byen og de er lige underlige. Nærmest som var det to sekter man ser udefra. Og med Osman placeret midt i det hele. Der er ikke sammenhæng nok i de forskellige ting. Fx sidder man og undre sig over hvorfor alt åbenbart er ok, da først der bliver født en baby? Og man undrer sig lige så meget over slutningen hvor Osman taler i telefon med Gabe, men deres samtale ender blot ud i et spørgsmål?

Det er sjældent at jeg kan sige at jeg intet har fået ud af at se en film, men denne her er simpelthen så kedelig at jeg bliver nød til at sige det er sådan jeg har det.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar