onsdag den 22. marts 2017

Filmanmeldelse: "Dare to be wild"!


Udkommer på diverse streamingtjenester i DK den 27. marts.
Instruktør: Vivienne De Courcy.
Skuespillere: Emma Greenwell, Tom Hughes og Alex Macqueen.
 1 time og 40 minutter.
Drama/Biografi/Romantik.

En film der handler om Mary Reynolds der blev den yngste deltager nogensinde i den store havekonkurrence i Chelsea og som er kendt vidt og bredt for sit engagement indenfor plantelivet.
Filmen viser hendes kamp for at slå igennem, få succes og rent faktisk blive til noget. Hendes kamp for at skaffe sponsorpenge og hendes stædighed som endda bringer hende en tur til Etiopien, hvor hun prøver at overtale botanikeren Christy til at hjælpe sig, selv om han slet ikke virker interesseret.
Det lykkes til sidst og da udstillingens haver skal bedømmes lykkes det for Mary at få den guldmedalje hun har forestillet sig at få.

Det er en fin fortalt biografi omend en smule langtrukken. Og man er lidt ærgerlig over at det der kunne være en kærlighedshistorie mellem Mary og Christy aldrig rigtig bliver til noget. Men samtidig en dejlig livsbekræftende film som også giver en lidt at tænke over, for den er ganske relevant i forhold til idag og det forhold vi har til naturens virke, fordi vi mennesker altid tror vi ved bedst.
Og jeg vil klart mene at den er værd at se, især hvis man interessere sig for natur, skønhed og måske selv har en drøm man gerne vil opnå.

Hvis man kan huske Lone Dröcher Nielsen som i dokumentar filmen "Kvinden med aberne" kæmpede fora t aberne skulle få et bedre liv og hendes store engagement i naturen så kan man måske sammenligne en lille smule med Mary Reynolds store passion for den vilde natur, de vilde planter.
Man er i hvert fald ikke i tvivl om at filmen her også handler om passion.

God fornøjelse hvis du kaster dig over "Dare to be wild"!
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar