lørdag den 7. november 2015

Henne kirkeby kro!

I anledning af at jeg den 3. november rundede de 30 år, så havde Casper og jeg bestilt et ophold på denne skønne kro i Jylland.
Kroen er kendt for at sælge oplevelser og for at give en den bedste kulinariske middag man kan forestille sig.

Kroen kan findes på denne side: http://hennekirkebykro.dk/new/

Vi tjekkede ind fredag eftermiddag, blev modtaget af det sødeste personale og startede med at få pakket vores ting ud på værelset i Jægerhuset.

 Lige ved siden af Jægerhuset gik kroens små grise...

Kroen har en kæmpe have hvor de dyrker rigtig mange ting selv og så har de bistader, drivhus og nærmest et orangeri...
Super hyggeligt at gå en tur der og vide at nogen af de ting man skal spise senere er helt friske og hjemmedyrkede.Nå, men en ting er stedet, som der ikke er en finger at sætte på, noget helt andet er maden :)
Inden vi spiste hyggede vi i kroens lounge og kom før tid ind til vores bord, for det syntes tjeneren godt vi kunne. 
Jeg vil prøve at beskrive efter bedste evne hvad vi fik selv om det er umuligt for mig at gengive menuen.
Vi fik en 7 retters menu med tilhørende vinmenu og så tilkøbte vi champagne til at starte op med og oste som mellemret. Der var alt fra Persillesuppe med muslinger, Grønlandske rejer med 99% revet chokolade, Dådyr, Andeterrin, hjemmelavede kartoffelchips, grydebagt brød med urter, til svinenakke lavet som tørret skinke, en slags fermenteret and med rucola, hvid fisk med hvide bønner, Bagt figen med toffeesauce og hjemmelavet tvixbar med bladguld samt hjemmelavet is. Og så har jeg endda ikke nævnt det hele, men det er lige de ting jeg husker... (rækkefølgen er heller ikke helt rigtig, men pyt...)!
Maden var virkelig smagfuld, blev præsenteret af både tjener, vinkyper og et par kokke og så var det en sand fornøjelse at få vine til som var afstemt med retterne. Kun en enkelt vin samt den ene dessertvin faldt ikke i vores smag, men smag er jo forskellig og det var stadig sjovt at prøve de to slags.
Diverse billeder af maden:


Vi havde i den grad fået så hatten passede og vi gik mætte og en smule beduggede tilbage på værelset og gik omkuld :)

Så kom vi til lørdag morgen og skulle over og have lidt morgenmad. Det var udsøgt. Ikke mindst fordi man ikke behøvede gøre noget for at hente den selv! Alt blev serveret ved ens bord og der var både bacon, pølser, blødkogt æg, hjemmelavet æblemost, oste, pålæg, diverse tomater, fåreyoghurt med diverse tilbehør, brød og meget andet samt deres gummikage... og hvad er så gummikage... jo det er faktisk "bare" det vi andre kender som krydderkage, men den kalder de altså gummikage og den skulle afrunde morgenmaden. Det var enkelt, lækkert og mættende og ligesom om aftenen var betjeningen suveræn.
Diverse billeder fra morgenmaden:

  

Det var en rigtig skøn oplevelse og jeg satser i den grad på at vi vender tilbage. Det er selvforkælelse i den helt store stil.
At hele oplevelsen med værelse, mad og herlig service så kostede små 7000 kr tja... der kan jeg ikke sige andet end at det var pengene værd og gode oplevelser - der senere bliver til de mest fantastiske minder - ikke kan gøres op i penge!

Jeg vil slutte af med at sige til alle derude bag skærmen, at får du/I nogensinde muligheden for at besøge dette sted, så und jer selv det, for det fås ikke bedre.

2 kommentarer:

  1. Hjertelig tillykke med de 30 år, og dejligt at høre, I havde et godt ophold i det jyske :-)

    SvarSlet