søndag den 15. november 2015

Boganmeldelse: "Dronningen af Saba og Kong Salomon" af Anne Lise Marstrand-Jørgensen!

Jeg har via Plusbog fået lov at anmelde denne E-bog.

Den er på 476 sider og udgivet af Gyldendal.

Jeg er desværre pænt skuffet. For selv om vi kommer ind i en verden af stammefolk, troen på afguder og karavaner, så er bogen langtrukken.
Der sker bare ikke nok til at holde en fanget, for selve essensen af historien kunne man have kogt ned til meget mindre end disse mange sider. Så den bliver bare kedelig.

Den er flot beskrevet ned i detaljer med hvordan kvinder bliver behandlet i forhold til mænd, at mænd er krigere og jagere og kvinder skal passe børnene. Den er også velskrevet i den forstand at man ikke er i tvivl om at forfatteren både ved en hel del om emnet men også virkelig har nydt at skrive bogen. Men det brænder bare ud fordi handlingen bliver så langtrukken.

Vi følger kvinden der tager med en karavane forklædt som mand, men bliver opdaget og så ender med at må klare sig selv i et ugæstfrit miljø.
Vi hører om konger, dronninger, deres børn. Afgudsdyrkelsen og blot kampen for overlevelse hvis man ikke er blandt samfundets højeste.
Vi hører små historier om bl.a. en søn der ikke må nærme sig paladset men til sidst får lov allernådigst. Vi hører om kærlighed og tvangsægteskaber mm.

Der er rigtig mange ting og fortællinger i bogen, men det hjælper desværre ikke på at bogen føles tung som en mursten hele vejen igennem.

Rigtig ærgerligt for havde virkelig høje forventninger...

Må sige at det nok passer det med at man ikke kan være lige heldig hver gang.

Har du mod på at læse bogen så håber jeg at du får mere ud af den end jeg gjorde.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar