torsdag den 22. april 2021

Boganmeldelse af: "Jeg fryser om dine hænder"!

 

Anmeldereksemplar fra Copenhagen storytellers.

Forfatter: Jesper Nicolaj Christiansen.

Roman.

292 sider.

ISBN: 978-87-93215-29-0

 

Vi møder Rasmus. Han er vores hovedperson. Rasmus er halvt dansk og halvt grønlandsk. Han er veteran og psykisk ustabil hvorfor han indtager piller, alkohol og hvad han ellers kan komme i nærheden af for at holde synerne væk.

Nu står han overfor et valg, eller rettere han får ikke et, for hvis han ikke vil ind og sidde på Sikringen så skal han hjælpe PET med at få opklaret et mord på en lille pige. Men det kræver at han rejser hjem til Tasiilaq.

Rasmus vil helst ikke konfronteres med sin opvækst, men det er en lille by og da alle kender alle så kan han ikke skjule sin hjemvenden. Og han kan ikke undgå sin mor, som er syg.

Det er en hæsblæsende historie om pædofili, politik og familiemønstre. Men der er også en naturforståelse og et åndeligt univers, som kan være lidt svært at forstå, men som giver en dybde til historien på en rigtig fangende og spændende måde. Man kommer lidt ind i den grønlandske kultur og deres sagn, åndeverden og spirituelle side af livet. Som i historien virker ret naturlig, men som jeg som læser ikke aner om faktisk er noget der er kendetegnende for Grønland.

Interessant er det og selvom vores hovedperson måske ikke er en gut man får den store sympati for, så ender man alligevel med at heppe på ham, for der er tilsyneladende ingen andre der rent faktisk ønsker at opklare mordet.

En virkelig god historie som selv med den hårde vinkel på livet, er interessant at læse og holder en fanget indtil sidste side.

Jeg er personligt ikke ret god til krimier, men denne er godt skrevet og det gjorde mig nysgerrig. Og så var det virkelig rart at man ikke kunne gætte hvem morderen var!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar