mandag den 6. april 2020

Boganmeldelse af: "Urørt"!

Af Aage Rais-Nordentoft. 
Ungdomsroman. 
152 sider.
ISBN 87-91318-23-8

V møder Mikkel og hans lillesøster Kamilla. Og så Jakob som er Mikkels bedste ven.
Kamilla er kun 14 år men er forelsket i Jakob på 17 år. Det er Jakob dog helt blind for. Og Mikkel har følelser for Jakob men mener bestemt ikke selv at han er til fyre.
Da Jakob og Kamilla alligevel ender med at være sammen så bliver Mikkel vred. Mest fordi han jo ikke hverken kan eller vil indrømme at han har følelser for Jakob. 
Kamilla kan ikke forstå hvorfor Jakob ikke vil være ærlig om deres forhold og da hun til en fest bliver svigtet af Jakob ender hun med at være tæt på at blive udsat for voldtægt. Men hun elsker jo Jakob og han elsker også hende. Så hvorfor kan de ikke finde ud af det? Og hvorfor skal man som ung opdage at sex og kærlighed ikke absolut har nogen sammenhæng?

En meget seksuelt udpenslet bog som rammer ind i en ret relevant tid, selv om bogen er fra 2005. For allerede som ung bliver man bombarderet med porno, sex og forhold. Men det er altså ikke helt så sjovt som man skulle tro og det går for stærkt for de fleste.

Bogen er faktisk lidt barsk at læse, men også interessant når man tænker over hvor svært unge i dag, har det i forhold til at skulle blive voksne i en fart og måske samtidig være i tvivl om sin egen seksualitet. 

Den er nem at læse omend den er ret detaljeret og derfor ikke er for dem der er helt sarte. Og den giver læseren noget at tænke over. Den kunne faktisk være rigtig god i skolebrug i de større klasser, til at skabe debat og få unge til at forstå at man godt må sige nej, godt må vente og godt bare må nyde at være ung uden det ansvar som et seksuelt forhold bringer med sig. 

En bog som helt sikkert kan anbefales, i sær hvis man slev er ung eller blot vil forstå unge og deres kampe lidt bedre. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar