onsdag den 30. maj 2018

Boganmeldelse: "Pigen uden hud"!

Mads Peder Nordbo
341 sider
Udgivet 2017
Kan købes: HER!

Jeg havde i gennem længere tid set reklamer for denne bog. Jeg har fulgt forfatteren via diverse sociale medier og jeg var ret nysgerrig på hvad det dog var som gjorde at hans bog så hurtigt blev en succes. Jeg er ikke den der normalt læser krimier men denne bog er i den grad så meget mere end blot en krimi mere i rækken.

Bogen handler om en mand der har mistet sin kæreste og deres ufødte barn, og vælger at tage til Grønland og arbejde, da han gerne vil væk fra det hele. Han arbejder som journalist og kommer til at blive involveret i en sag som er større end først antaget. Der findes en mumificeret person i isen. Den afdøde forsvinder og betjenten der skulle holde øje er blevet dræbt. Det er svært at finde hoved og hale i og vores hovedperson begynder at gå i dybden med sagen og laver en del research. Det fører ham tilbage i tiden og får ham ledt på sporet af nogen andre drab. Drab på mænd der har udsat børn for overgreb.
Det er en grim sag og undervejs ender det da også galt for hovedpersonen som pludselig selv bliver mistænkt. Men det stopper ham ikke og ved at teame op med en ung kvinde der lige er blevet løsladt efter at have været fængslet på grund af drab så finder de til sidst ud af hvad det hele drejer sig om. Men kan de løse det hele uden selv at komme galt af sted, eller uden selv at blive slået ihjel?

Der er spænding for alle pengene. Bogen er grusom, velskrevet, fangende og meget intens fra start til slut. Stor ros til forfatteren for at skrive en bog som man bare ikke kan lade ligge før man er nået slutningen. At det alligevel har taget mig lang tid at læse den, er fordi jeg syntes den var hård. Så hård at jeg simpelthen ikke magtede at læse det hele på en gang. En bog som efterlader et stort indtryk og jeg ser frem til at læse mere fra forfatterens hånd senere hen.

Forfatter Mads Peder Nordbo er bosat på Grønland, og man kan mærke at det virkelig betyder noget for ham som person at skrive om et problem så stort som netop overgreb på børn. Især fordi der i mange år har været store problemer på Grønland med forskellige former for socialt udsatte børn - børn af alkoholiske forældre, børn der er udsat for overgreb mm. Men Mads hænger ikke nogen ud ved at skrive denne bog. Han gør opmærksom på et problem som for mange stadig er tabubelagt. Men han nærer samtidig en kærlighed til Grønland som også er ret tydelig. Så det er måske nok en stærk bog om et alvorligt emne, men fordi den ikke omhandler nogen specifik, så bliver det en rigtig god bog/krimi, som måske nok er hård at læse, men som samtidig kan skabe både debat og give en noget at tænke over.

Alt i alt en yderst vellykket bog, som jeg håber rigtig mange giver en chance!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar