fredag den 1. juni 2018

"Aarhus I By I Aarhus" - A non-profit publication.


 Dette er en fotobog. Et værk som man har brugt halvandet år på at få samlet. Folk kunne sende billeder ind og der var lidt over 7000 billeder der blev valgt imellem, hvilket har resulteret i dette værk.
Det er en non-profit publikation og et eventuelt overskud vil gå til at trykke flere bøger, som fx kan foræres til nye studerende i byen, byens lægehuse eller til alle dem der hjælper vedr. "Aarhus frivillighovedstad 2018". 

Bogen udkommer i dag, 1. juni, og du kan læse mere om bogen og hvor den kan købes: HER! 

Den indeholder billeder af 167 fotografer og hovedmændene bag værket er Chresten H. Ibsen og Anders Grønborg.
330 sider med billeder og små billedforklaringer. Og så er der tekst på dansk, engelsk og kinesisk, så bogen skulle gerne kunne bruges som opslagsværk for Aarhusianere, turister og alle os andre der bare sætter pris på smukke billeder.

Man får en god opdeling i bogen, da der er billeder som både er ret personlige og andre som er meget visuelt stimulerende. Der er gademotiver, landskabsmotiver, kunst og meget andet at kigge på. Og personligt vender jeg hele tiden tilbage til bogen, for jeg syntes den er en fornøjelse at sidde og bladre i. Og lade mig suge ind af alle indtrykkene. Man kan ikke se alle billederne igennem på en gang, for det bliver for voldsomt, men har man brug for at sidde og slappe af og nyde nogen flotte værker så kan man sagtens sidde og kigge i bogen i lang tid.
Jeg er fascineret af den store forskellighed som hersker. Nogen oplever den mere rå side af en by, nogen fanger essensen af hygge i byen mens helt andre billeder giver en et perspektiv og udfordre en i forhold til hvordan en by kan se ud fra både den smukke og den mindre smukke side.
Et fantastisk opslagsværk, som jeg også sagtens kunne se ligge i byens cafeer, venteværelser, skoler med videre, så man kan lære Aarhus bedre at kende.

Det er helt sikkert en bog man får mest ud af hvis man i forvejen kender Aarhus, men den er nu alligevel også værd at se i hvis man ikke gør, for man kan sagtens fornemme at man her har at gøre med en by som der sker noget i, som har forandring og bæredygtighed i højsædet, som møder hver enkelt person i øjenhøjde - for der er noget for enhver smag. Man kan også kigge på billederne og føle sig hensat til storbyens liv. Nogen billeder er der en hel speciel storbystemning over. Det er virkelig et spændende værk.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar