torsdag den 26. april 2018

Boganmeldelse af "Tre sagn om tre folks oprindelse"!

Orhan Dogru
50 sider
Udgivet af TSDK forlag.
Kan købes: HER

Forfatteren spurgte om jeg kunne tænke mig at læse og anmelde hans bog (faktisk to bøger men vi tager en af gangen). Og da det er noget andet end det jeg plejer at læse syntes jeg det kunne være spændende.

Jeg er tæt på at kategorisere denne bog som en historie/sagnfortælling for børn. Men den rummer så meget at den rammer mange aldersgrupper og kan helt sikkert læses både i skolen, privat og af både børn og voksne.

Vi får tre sagn fortalt.
Et kurdisk sagn. Et tyrkisk sagn og et dansk sagn.

Det er tre gode fortællinger som man ikke behøver læse ud i en køre og som man sagtens kan sidde og hygge sig med når man gerne vil have en god historie, gerne vil lære lidt, eller hvis man intet kender til sagn i det hele taget. For historierne er ret enkel og det er nemt at læse bogen.

Der er nogen rigtig flotte illustrationer undervejs. Nærmest kunstværker. Og det løfter i den grad fortællingerne. Der måtte gerne være flere, men det er nemt nok at forestille sig tingene ud fra det skrevne.

En bog som jeg klart kan anbefale og som jeg håber at mange vil stifte bekendtskab med.
Det var sjovt for mig at læse sagn fra andre lande, for dem støder man ikke så tit på. Og måden forfatteren præsentere sig selv og den "splittelse" han har med sig i forhold til hvor han egentlig føler sig mest hjemme er rigtig fin, til sidst i bogen. Det er en super god detalje at han også der leger lidt med sproget ved at præsentere sig selv i form af et digt.

Jeg er indtil videre fan og det håber jeg også du derude bag skærmen bliver!

1 kommentar:

  1. Det lyder som en rigtig spændende bog, jeg godt kunne læse.

    SvarSlet