lørdag den 23. januar 2016

Boganmeldelse: "Syv dage til døden"!

Jeg har fået lov at læse og anmelde denne bog for Plusbog!

Bogen er skrevet af Carina Bergfeldt, er på 236 sider og forlaget bag er Turbulenz. 

Det er hård kost at læse en bog om fanger på dødsgangen i USA. Og her kommer vi helt tæt på en af disse fanger da vi følger hans sidste uge op til hans henrettelse.

Journalisten bag bogen mødes med forskellige personer, udover fangen selv. Hun møder en fængselspræst der kan berette om mange forskellige perosnligheder som han har fulgt til dødens kammer. Hun møder familien til ofre der for altid vil være savnet, og hører om de blandede følelser som dødstraffen giver de familier. Ikke alle går ind for dødsstraf. Hun møder familien til fangen vi følger. Hun møder en kvinde der har forelsket sig i en fange. Og hun møder en der er blevet benådet, da det viste sig efter mange år at han ikke var den skyldige i den forbrydelse han ellers blev tiltalt for.

Der er rigtig mange mennesker og aspekter i denne forholdsvis korte bog. Men man kan slet ikke ligge den fra sig, for den er utrolig velskrevet og spændende. Meget relevant.

Bogen kan godt skabe lidt debat, da det at snakke højt om dødsstraf stadig kan få mange menneskers følelser i kog.

Personligt har jeg pennevenner der sidder på den ene afdeling som omtales i bogen og jeg var derfor lidt spændt på om jeg ville have svært ved at læse bogen uden at blive skræmt over det man hører, men faktisk er det rart at få beskrevet præcis hvad forhold de lever under. Ingen af dem jeg skriver privat med er nævnt i bogen, hvilket gør det nemmere for mig at være objektiv.

Jeg er glad for at have læst bogen og kan helt sikkert kun anbefale den til andre der enten er interesserede i at vide noget om hvordan forholdene er for fanger på dødsgangen eller som blot interessere sig for retssystemet i USA. Det er en spændende og relevant bog, der gir en noget at tænke over og som efterlader et indtryk man lige skal have lov at synke. 
Man får jo trods alt nogen ret voldsomme detaljer om nogen forbrydelser og bogen er derfor ikke velegnet til alle, men er man opmærksom på dette og kan læse den ud fra et ikke fordømmende synspunkt så er den rigtig god!

Bogen kan findes her:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar