torsdag den 2. juli 2020

Boganmeldelse af: "Ærkemestertårnet"!


Anmeldereksemplar modtaget fra forlaget Peasoup.

Forfatter Søren Jønsson.
126 sider.
ISBN: 978-87-92466-14-3

Endnu en smart book som kræver en mobiltelefon og en app. Dette er toeren og man får en længere og lidt mere kringlet historie. Man kæmper mod den onde Nexus og samler magiske tegn undervejs på ens færd.
Det er nærmest et eventyr man er en del af. Et eventyr fyldt med magi og trolddom.

Man kan godt gå i gang med toeren her uden at kende etteren, men man får mere ud af den hvis man har forhistorien med. Dog er opgaverne separate og har ingen sammenhæng med den første bog.

Bogen henvender sig til større børn og også til voksne. Jeg var i hvert fald godt underholdt og jeg kunne sagtens finde på en dag at gå i gang med bogen igen. For det er ikke helt nemt at vinde over den onde Nexus og da historien kan tage flere drejninger så der jo ingen garanti for at man vinder - hvilket betyder at man må prøve en af de andre metoder. Og det gør altså at man lige bliver hængende det længere.

Gode detaljer og flotte illustrationer som samtidig er ret enkle i deres udtryk. Men man kan sagtens leve sig ind i det univers man præsenteres for, ikke mindst når man i appen høre musik og lyde.

Det er smart at skrive bøger på denne måde da det vil gøre at mange børn og unge kan komme til at læse mere, i stedet for at alt skal foregå online og digitalt. Så alene for den indsats skal bogen roses. For i dag er det svært at få folks (jo folks, for det gælder også de voksne)opmærksomhed, da vanen med at stikke næsen i sin mobil hænger ved hos de fleste. Og det er lidt synd. Men kan man kombinere det med læring, leg og hygge, så det jo ret gennemtænkt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar