fredag den 12. oktober 2018

Boganmeldelse af: "Da lille Proton pruttede sin familie væk"!

Børnebog
36 sider
Udkommer 18. oktober 
Kan bestilles: HER
Anmeldereksemplar fra Jakob Lund Pedersen

Den er lidt sjov den her bog. For den rummer mere end bare en historie. Den indeholder nemlig en snert af undervisning og egner sig klart bedst til at blive læst sammen med sine børn når de skal til at lære om naturvidenskab. I denne bog lærer man nemlig atomer og kende. Man får forklaret hvad det er for en størrelse, hvad de består af og for at gøre det hele mere overskueligt har man lavet en familie ud af disse bestanddele. Elektricitet bliver også nævnt, men dog ikke forklaret på samme vis.

Der er lille Proton som prutter meget og højt. Og en morgen prutter han hele sin familie ud af huset. Han må nu ud og lede efter dem og finder først sin far, Hr. Neutron. Så hunden Kvark og til sidst sin mor, Fru Elektron. Og mor er sur fordi hun ikke kan komme ned fra det træ hun er landet i. Så n skal de finde ud af hvordan de får hende ned. Og da de finder en løsning er de så glade for at være samlet igen at de beslutter sig for at holde en fest.

Bogen indeholder sider hvor man kan vise sit barn/sine børn hvordan atomer ser ud og sider hvor man kan tegne sine egne atomer.
Udover det så er bogen virkelig flot illustreret, hvilket var en fornøjelse at følge med i undervejs.
Det eneste jeg savner som læser er sidetal, men det har ingen betydning for historien :)

En fin introduktion til atomer i børnehøjde, så har du små børn og syntes de skal lære lidt om hvad atomer er for nogen, så kan bogen klart anbefales... Nej, det kan den faktisk også alligevel, for den er rigtig fint sat op og ganske underholdende.

Så hvis du har lyst til at læse den sammen med dit barn/dine børn, kan jeg kun sige: God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar