mandag den 12. februar 2018

Filmanmeldelse: "People you may know"!

Komedie/drama
1 time og 32 minutter
Instruktør: Sherwin Shilati
Hovedrolle: Nick Thune
Se trailer: HER
Udkommer på diverse streamingtjenester (Viaplay, Itunes, SF anytime m.fl) i dag, 12 feb. 2018.

Endnu en gang har jeg fået lov at anmelde en film for Sandrew metronome  og sikke da en film. Jeg har startet mandag morgen med at sidde og se den og jeg må sige at det kommer bag på mig hvor relevant den er.

Vi møder vores hovedperson som ikke er på nogen af de sociale medier, hverken twitter, facebook eller andre. Og han kan ikke se at der er en ide med det. Men han tilmelder sig alligevel fordi han får af vide at det jo nærmest ikke længere er muligt at møde mennesker i den virkelige verden. Han arbejder med billedmanipulation og er derfor rigtig god til at benytte photoshop. Og qua dette er der en kvinde som vil forsøge at promovere ham, som ukendt, men hendes mission er at se om man kan tage en tilfældig person ingen kender og gøre ham kendt. Det lykkedes lidt for godt og på ganske kort tid har han millioner af følgere på instagram, facebook mm.
Det er tydeligt at han finder det svært at navigere i denne online verden og han bryder sig ikke om den løgn der er skabt, men det er alligevel et spændende socialt eksperiment.
Indtil han en aften er så fuld at han får lagt et billede op som viser hvad det egentlig er han har gang i...

En film der er meget tankevækkende. Vi lever jo i en verden hvor de fleste af os er på et eller flere af de sociale medier, men i virkeligheden gør det os faktisk mere asociale. Og denne film viser på en rigtig fin måde hvor falsk den online verden er og kan være. Vi deler billeder af vores lidt for perfekte liv og glemmer nogen gange at det virkelige liv faktisk er så meget bedre.
Filmen er underholdende, romantisk og også lidt skræmmende, fordi man bliver konfronteret med at hvis vi ikke allesammen tænker os lidt om så kan vi hurtigt komme til at fremstå som noget vi ikke er. Især fordi det snart er mere unormalt ikke at være afhængig af at opdatere vores status på nettet, end det er at mødes ansigt til ansigt.

Filmen henvender sig til et bredt publikum, men især den yngre generation vil nok kunne få meget ud af at se den, fordi de unge i dag ikke kan huske en tid uden mobiltelefoner og internet.

Herfra er der kun tilbage at sige: 
se den, lær af den og kom så ud og mød nogen virkelige mennesker!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar