tirsdag den 22. november 2016

Boganmeldelse: "Williams jul"!

Klaus Frederiksen
56 sider
Mellemgaard
Bogen kan købes HER!

Har fået lov at anmelde denne børnebog. "Williams jul". Den handler om en dreng der oplever julemåneden december, laver julepynt, bygger snemand mm.
Han er skiftevis hos far og hos mor sammen med sin søster. Han er en dreng der tænker meget over tingene, for der er godt nok mange ting han ikke helt forstår endnu. Og så skal han af med sin sut... Det har han altså ikke rigtig lyst til, men når nu det er Julemanden der skal have den, så går det jo nok.

Bogen er skrevet som julekalender og man kan derfor læse et afsnit pr. dag sammen med sit barn eller barnet kan læse selv hvis det er begyndt på det. Bogen henvender sig dog primært til mindre børn.
Illustrationerne er lavet så man kan farvelægge dem selv, hvilket kan gøre det endnu sjovere at læse denne bog.

Det er en sød lille historie som er nem at gå til og som tager udgangspunkt i en familiefordeling hvor man ikke er kernefamilie, men hvor far og mor bor hver for sig. Det er faktisk rigtig fint, for så får man fokus på at mange familier i dag ser præcis sådan ud, med deleordninger mm.

Sproget er meget forenklet, næsten som når børn selv fortæller, så den er let for små børn at forstå. Og det man ikke lige forstår kan man være heldig at få forklaret undervejs, da der er ting som bliver beskrevet i hvert afsnit. Det fungere ret godt også selv om forfatteren ikke ligger skjul på at det måske ikke er alt som er helt korrekt! Men man får lov at tænke lidt selv og bruge sin fantasi.

En sød lille bog som klart kan anbefales herfra til alle med små eller mindre børn.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar