mandag den 26. maj 2014

Boganmeldelse: "Forbudt kærlighed"!

Denne bog fra Virkelighedens verden er lige fra start af præget af den sindsstemning de to kvinder, bogen handler om, har både hver for sig og sammen. Om undertrykkelsen de oplever, om deres venskab mellem to familier der har forskellige trosretninger og om ønsket om frihed der forekommer så umulig.

Norma og Dalia bor i Jordan. Normas familie er katolsk og Dalias familie er muslimsk.
De vokser op som veninder eller næsten som søstre. De lever under hver deres regelsæt som er dikteret af Jordans lovgivning og deres fædres "humør".

Dalia forelsker sig i en katolsk mand, som er berejst, arbejder i militæret som major og de mødes i al hemmelighed med hjælp fra Norma og hans søster.
Det bliver desværre opdaget og Dalia bliver udsat for æresdrab.

Norma kæmper for at holde sig selv i live, da hun risikere det samme hvis det opdages at hun har haft kendskab til forholdet.
Dog er hendes mor en allieret som hun kan fortælle sandheden, undtagen da det kommer til hendes flugt ud af landet.

Det er en bog der sætter fokus på et problem som der er vidt og bredt diskuteret. Æresbegreber som vi i Europa har meget svært ved at sætte os ind i da vi ikke er underlagt hverken Sharia lovgivning eller gamle love der stammer fra stammefolkene tilbage i tiden.
Det er en relevant bog på mange punkter selv om den er nogen år gammel, for det er jo stadig et emne man har oppe og vende og stadig noget der kæmpes imod af menneskerettighedsaktivister m.fl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar