onsdag den 30. august 2023

Boganmeldelse af: "Tillidsmanden"!

 

Reklame.

Anmeldereksemplar fra Books on Demand.

Forfatter Per Løngreen.

Roman.

366 sider.

Udgivet 2023.

ISBN: 978-87-4304-766-7


Det har desværre taget mig alt for lang tid at tykke mig igennem denne bog. Jeg havde svært ved at finde et flow i læsningen og det var først da jeg kom lidt over halvvejs at jeg blev fanget af handlingen.

Der er meget at holde styr på, mange karakterer og mange detaljer. Og man skal have en god forståelse for fagforeningsarbejde, klubarbejde med mere, før man virkelig kommer i dybden med dette værk.

Det er ellers en roman som er skrevet med et udgangspunkt i hvordan den virkelige verden foregår på arbejdspladserne rundt omkring. Man får et indblik i hvor krævende det kan være at være en del af en fælles organisation og især som tillidsmand, da man hele tiden skal forsøge at være et skridt foran. Og alligevel kan man i sidste ende ikke nødvendigvis stille noget som helst op. Slet ikke når der som i eksemplet i romanen, kommer et udenlandsk firma og laver om på det hele. 

Det er hårde vilkår for nogen, det er udvikling for andre og det er sygemelding og slåskampe for dem der er tættest på i kampens hede på arbejdspladsen. Så der er meget at jonglere med og ens privatliv skulle jo også gerne kunne holde til det man kommer igennem, når man selvom man kæmper for sit job alligevel nemt ender med at blive fyret.

Bogen er interessant fordi den skiller sig ud fra de typiske romaner på markedet. Og da emnet er vigtigt for mange, så vil det nok skille vandene som læsere, for nogen vil med det samme mene man skal kæmpe for alt - mens andre vil mene man skal indordne sig når der blæser nye vinde. Men ikke desto mindre vil det være en bog som mange vil kunne få noget ud af at læse, især hvis de er på en arbejdsplads og ønsker en bedre forståelse for hvad der nogen gange sker bag kulissen.

I sidste tredjedel af bogen er der lidt passager som ville have gavn af en ekstra korrekturlæsning, men det er skønhedsfejl, så man læser videre uden at det forstyrre. Generelt er bogen velskrevet og ret enkel at læse. Det hjælper en del da emnet og historien godt kan blive en anelse tung.

En bog der vil være relevant for nogen og lettere provokerende for andre. For der er ikke mange som har det godt med at blive konfronteret med at deres job kan hænge i en tynd tråd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar