tirsdag den 19. november 2019

Boganmeldelse af: "Lyset i dig"!

Anmeldereksemplar modtaget fra forfatter Tine Hoeck Rodriguez
Digtsamling
53 sider
Kan købes: HER

Korte digte der rimer. Ganske finurlige og hyggelig læsning. Digtene afspejler forfatterens egne oplevelser med folk og refleksioner over livet. Hverdagen, livsglæden, livet generelt, håb, tanker mm. Man kan lægge en masse betydning i hver enkelt digt eller man kan læse det og blot glædes over sproget, der er enkelt og ligetil.

Hver digt er flankeret af et kunstværk lavet af Lise Pape Magtengaard og min første tanke var at nogen af værkerne minder om Rorschach testens billeder, men så alligevel slet ikke. De er abstrakte, direkte og tankevækkende, da man nærmest selv kan vælge hvad man får ud af dem. Sammen med digtene fungere det godt som en helhed, hvad enten man er til abstrakt kunst eller ej. Det bløder bogen op så det hele ikke kun handler om teksten.

Det er digte som alle kan gå til og få noget ud af. De er ikke præget af store intellektuelle tanker og fremmedord, men rammer ind hos alle på hver sin måde, fordi de har et enkelt udtryk. Og det virker! Jeg var både underholdt og fuld af tanker bagefter og har allerede gentagne gange vendt tilbage til flere af digtene, fordi der er nogen nuancer i som gør det til en lille virkelighedsflugt at læse.

Så en digtsamling der er meget enkel og netop af den grund klart kan anbefales.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar