torsdag den 16. november 2017

Boganmeldelse: "Soulmates"!

Digte
Claus Ankersen
166 sider
Kan købes: HER

Det er godt nok en anderledes digtsamling jeg her har fået mulighed for at læse. Og jeg er faktisk i tvivl om jeg egentlig har forstået alle digtene. Altså jeg er med på at det hele handler om forfatterens forhold til forskellige kvinder og nogen af digtene beskriver disse kvinder. Èn af kvinderne "B" er genganger og virker til at have fyldt mere i forfatterens liv end de andre. Men nogen af de andre har alligevel givet ham nogen ting med på vejen. Alt fra frustrationer til god sex.

Det er digte som faktisk ikke er sådan lige til. Der er bestemt ikke noget enkelt udtryk men til gengæld bliver man udfordret på sproget, da det hele bliver meget symbolsk og forunderligt. For selv om jeg faktisk ikke er sikker på jeg har forstået det hele så syntes jeg her bagefter at digtsamlingen er interessant. Blandt andet fordi den ikke minder om andet jeg i meget lang tid har læst. Det er på en måde ret tunge digte, men også ret personlige hvilket gør det spændende at dykke ned i. Jeg måtte læse nogen af digtene et par gange for at prøve at få mest muligt ud fa dem og jeg tror at jeg sagtens kunne vende tilbage til flere af dem og stadig være i tvivl om hvad jeg har læst. Der er mange nuancer og mange ting at forholde sig til. Og i starten irriterede det mig grænseløst at jeg ikke bare kunne læse digtene og være helt med på hvad forfatteren gerne ville fortælle - men efterhånden som jeg kom længere ind i bogen fandt jeg en ro ved at læse noget  som det måske ikke er sikkert vi alle bør forstå lige nemt.

Det er klart nogen digte som jeg ikke vil anbefale en begynder indenfor genren at læse, for så tror jeg man brækker halsen. Men er man garvet poesi/lyrik læser er jeg næsten sikker på man vil opnå en god læse oplevelse.

Dejligt med noget anderledes og noget som udfordrer mig som læser!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar