mandag den 5. juni 2017

Filmanmeldelse: "The drowning"!

1 time og 35 minutter
Thriller/Drama
Instruktør: Bette Gordon
Udkommer på diverse streamingtjenester (Viaplay, Plejmo, Elisa m.fl.) idag 5. juni 2017

Vi møder en meget forstyrret ung mand Ian, tidligere Danny. Han bliver reddet fra at drukne af Tom, som tidligere har været med til at få ham sat i ungdomsfængsel. Tom er psykolog og kommer nu til at have med ham at gøre igen. Det er meget mod Toms vilje men Ian/Danny vil ikke lade ham være og Tom bliver derfor nød til at reagere på at han kommer alt for tæt på. Især da han begynder at komme i Toms hjem, for Tom ved at Ian/Danny ikke nødvendigvis er så sød en dreng som han giver sig ud for at være.
Som barn har Ian/Danny dræbt en ældre dame, han mener dog selv at han er uskyldig. Og nu frygter Tom at det måske vil gå ud over hans familie.
Toms ægteskab virker ustabilt og især deres kamp for at få et barn gør at det ikke er nemt for ham og hans kone at leve det liv de gerne vil.
Vi ser Tom hjælpe Ian/Danny med at komme videre men efter noget tid mødes de igen...

En skræmmende film om hvor galt det kan gå for unge når de vokser op i de forkerte miljøer. Det er en hård og meget rørende film. Man bliver skræmt og ramt på størstedelen af ens følelsesregister. Men man får også en historie der desværre kan relateres til mange virkelige hændelser.
Jeg kan ikke rigtig relatere til andre film i samme genre for historien skiller sig ud netop ved at det ikke er den typiske historie om en psykopat der er efter en familie, men handler mere om systemet og hvordan det kan være både godt og dårligt rent faktisk at få noget professionel hjælp.

Filmen fanger omend starten er lidt træg. Men så snart historien går rigtig igang så er man med det samme nysgerrig for at finde ud af om Ian/Danny virkelig er så farlig som nogen mener. Det er et stort plus at man kommer helt tæt på både ham og Tom da de på sin vis deler hovedrollen i filmen. For uden den ene ville den anden ikke have en historie.

En film som helt sikkert ikke er velegnet for mindreårige men som samtidig er spændende hvis man er thriller fan i forvejen. 
Så se den!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar