tirsdag den 19. maj 2015

Boganmeldelse: "Ikk´ for sjov"!

Af Stand up komiker Geo.

Jeg har fået lov at anmelde denne bog og jeg er rigtig glad for at få den mulighed.

Bogen handler om Geos kræftforløb fra han får konstateret testikelkræft og frem til hans helbredelse. Han får først fjernet sin ene testikel og bliver derefter erklæret rask, men det viser sig senere ved et kontrolbesøg at kræften har spredt sig. Geo må derfor under kniven igen, denne gang for at blive opereret i den ene lunge.

Man kommer helt tæt på komikeren, der her står frem og viser at selv "den sjove klovn" kan føle sig nødsaget til at tjekke ud et stykke tid. Det går hårdt ud over hans selvværd, da hans sygdom bl.a. gør at hans økonomi ryger helt i bund. Geo har jo altid klaret sig selv og har derfor heller aldrig været medlem af a-kasse eller andet der ville kunne hjælpe ham i en sådan situation.

Hans hustru, som han omtaler varmt, bidrager til bogen med citater fra sin personlige dagbog og man er ikke i tvivl om at hun trækker hele læsset. Hun er stærk på overfladen, men græder når Geo ikke ser det. Og hun bliver deres datters holdepunkt mens far er syg, for det er svært for en lille pige på 4 år at forstå at far bare ligger der og ikke kan/vil lege.

Til sidst i bogen gir Geos hustru gode råd til andre pårørende.

Geo fortæller hudløst ærligt om hans liv mens han er syg. Men også om de ting der ellers sker. Fx hører vi om hans far, der aldrig har haft en rigtig far rolle i Geos liv, men som Geo kæmper en kamp for at få helt ud af sit liv. Desværre sætter Geos far sig imod og gør tingene meget værre. Denne kamp ved siden af sygdommen fylder meget i Geos liv og man er ikke i tvivl om at det bidrager til at hans sygdomsforløb bliver hårdere end det burde.

Vi kommer så tæt på Geo at man kan mærke hans frustration og smerte undervejs, men også hans overlevelsesevne som han blandt andet finder i humorens verden, selv om den for andre kan virke enormt morbid. Geo beskriver selv at det er en balancegang, for hvornår kan man tillade sig at gøre grin med kræft?

Bogen rammer flere følelser hos læseren og selv om det er et alvorligt emne, formår Geo at få fortalt sin historie ærligt og ligetil, med glimt i øjet.

Det er en bog som jeg kan anbefale folk at læse, både hvis de er pårørende eller selv har/har haft kræft. Men det er også en bog jeg kan anbefale til andre der måske bare gerne vil have et ærligt indblik i hvordan et kræftforløb kan være.

Så jeg kan kun sige: LÆS DEN!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar