søndag den 21. december 2014

Vinter solhverv!

Vikingernes jul

Mange fejrer ikke denne dag og hvor er det egentlig synd. For dagen symbolisere at lyset vender tilbage og har en meget større betydning når man kigger tilbage på Danmarks historie end den jul de fleste vælger at holde den 24. dec.

Dagen kan fejres på mange måder, man kan tænde bål og brænde det gamle år af med små ofringer af ting der symbolisere "ens gamle liv". Man kan vælge at se solopgangen og virkelig mærke naturen omkring sig. Eller man kan vælge at samle venner og familie, nyde et festmåltid (som vikingerne gjorde) og glæde sig over at de lysere tider kommer tættere på igen og bringer nyt liv med sig.

Men idag er det en dag som godt nok står i mange kalendere, men som de fleste overhovedet ikke går op i. Det er synd og skam.

Personligt ville jeg ønske at man havde denne dag i højsædet frem for den 24. dec. som jo alligevel ikke er hverken en dansk eller en kristen tradition. Men jeg ved godt at det er svært fordi det er den dag som folk lige nu ser frem til. Så fred være med det, jeg vælger nu at fejre denne dag istedet!

Glædelig vinter solhverv til alle og må I alle opdage at solen tilbagevenden bringer glæde med sig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar