mandag den 21. marts 2022

Boganmeldelse af: "H for hest 2"!

Reklame.
Anmeldereksemplar modtaget fra forlaget Lux.

Forfatter: Charlotte Berwald.
Ung.
118 sider.
ISBN 9788775670871

Så blev det tid til at læse toeren i serien. Og den kan godt læses seperat, men man får nok mest ud af den hvis man har læst bog 1.
Vi fortsætter nemlig hvor den anden slutter.

Iben får besøg af sin ene veninde, som også rider, og hun tager hende med ud til Agnes som har to heste, hvoraf Saltana er Ibens favorit. Saltana har hun tidligere fanget efter den stak af og nu skal hun hjælpe med at træne den. Desværre lytter Ibens veninde ikke og hun er derfor skyld i at Saltana endnu engang stikker af. Iben er meget vred og bange for at hun nu ikke får lov at hjælpe med hestene mere. Eftersøgningen går i gang men det er svært at finde en hest. Om de finder Saltana må kommende læsere selv finde ud af.

Det er en bog om hvor lidt der skal til at ødelægge tilliden i et venskab. Og samtidig er man som læser ret fanget da Ibens frustrationer og vrede bliver meget nemt at sætte sig ind i. Så der kommer følelser på bordet undervejs. Og da bogen ligger godt op til den næste i rækken, så sidder man på stilke fordi man nu gerne vil vide hvad der videre sker.

Det er en virkelig god serie for unge og for større børn. Faktisk vil serien også kunne fungere som højtlæsning for de lidt mindre børn. Der er noget at lære undervejs. Det er samtidig smart at man får forklaret hvad de forskellige udtryk i hesteverdenen betyder, så selv hvis man ikke aner noget om heste kan man sagtens følge med.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar