lørdag den 12. marts 2022

Boganmeldelse af: "Din tur, Adrian"!

Reklame.
Anmeldereksemplar modtaget fra Modermåls-Selskabet.

Forfatter: Helena Öberg.
Børnebog med fokus på ordblindhed.
66 sider.
ISBN 978-87-93708-67-9

Hvor er det et fint værk. Nærmest et helt kunstværk, med illustrationer af Kristin Lindstrøm, som man kan blive helt opslugt af at sidde og kigge på. Og de fortæller sammen med teksten en historie om en dreng der har det svært med bogstaver og læsning. Han er ikke så glad for skolen, og de andre siger ting om ham, men så en dag møder han en hund som giver ham støtte og glæde. Og han læser for hunden. Han bliver ked af det da hunden er væk igen, men en dag møder han den sammen med dens ejer og får derfor mulighed for igen at finde glæde ved læsning.

Her kommer fantasien på spil og man hygger sig undervejs, også som voksen, med at følge drengens historie - selvom den er ganske kort.
Den kunstneriske vinkel og den cirkus historie man får ind over gør også at det er sjovt at sætte sig ind i den lette og overkommelige tekst.
Det er et specielt og meget relevant værk.
Og selv hvis man ikke har problemer med ordblindhed vil man finde noget hyggeligt i bogen. Der er utrolig mange ting i bogen man samtidig kan snakke med sit barn om, så der er grobund for hyggestunder samtidigt. Det fungere virkelig godt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar