fredag den 2. april 2021

Anmeldelse af tegneserie: "New junk city"!

 

Anmeldereksemplar fra Forlaget Afkom.

Forfatter: Simon Petersen.

28 sider, ikke nummereret.

Engelsk tekst.

Horror/Ekstremitet/Tegneserie.

ISBN: 978-87-93857-11-7

 

En sammenhængende historie, i sort hvide illustrationer. Handler på sin egen måde om kødspisere. Vi møder en kvinde der er narkokurer og som bliver syg, ikke kun grundet indtaget af et fyldt kondom med stoffer men også grundet den kødsaft hun har indtaget. Det er hele det grundlæggende i historien og selv om den til en start kan være svær at forstå, så har den alligevel sin egen måde at forklare sig på. For man er ikke i tvivl om hvad man har kigget på og læst.

Det at man visuelt får en forståelse af historien gør at man faktisk lever sig ret meget ind i den. Kort som den egentlig er, men det har en effekt som er yderst fangende. Speciel i udtrykket men ikke på en dårlig måde. Godt nok er det ikke en børnevenlig tegneserie, men den kan noget på sin egen måde og den holder dig fanget og gør dig nysgerrig. Så det i sig selv er ret imponerende.

Det er en lidt speciel stilart, men hvis man har læst andre tegneserier i den lidt mere barske udgave, så vil man nyde denne til fulde. Det gjorde jeg i hvert fald.

Virkelig et flot værk, men også et tankevækkende værk, for vi er så vant til i vores samfund at se alt fra kødspisernes synspunkt og her får man på en meget speciel måde den omvendte vinkel. Dog uden at man på nogen måde skal påduttes klimasnak eller anden politisk agenda. Det er genialt. Men hvilken type kød er det så de spiser?

Lidt klamt, men også underholdende. Og derfor er dette værk anbefalelsesværdigt!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar