lørdag den 19. april 2014

Boganmeldelse: "Det splintrede spejl"!


En bog, fra Virkelighedens verden, på 303 sider. Forfatter: Ruth Dee.

Handler om en kvindes liv fra barndom til voksen. Hvor hun sammen med sine søskende bliver udsat for pædofili og mishandling. Primært er det den psykiske mishandling som hendes mor står for og hendes bedstefar og far samt diverse andre mænd der udfører misbruget. Det står på til op i teenage årene.

Hele sit liv føler hun sig dog aldrig alene, da der er andre som snakker med hende men som kun hun kan se. Hun kender ikke til andet og ved derfor ikke at det ikke er normalt. Hun bliver da også en meget dygtig studerende, får et godt job og først da hun kommer ud af sit første ægteskab og finder manden i sit liv bliver det klart at hun har brug for mere hjælp end ellers. Omgivelserne reagere ikke rigtig på det, men hendes mand opdager ret hurtigt at hun slår til og fra, som han kalder det.

Gennem indlæggelser og terapi får hun diagnosen Multipel personlighedsforstyrrelse. Det man også kender som personlighedsspaltning.
Intensiv terapi og medicinsk behandling hører man en del om i bogen samt hendes egen erkendelse af at sygdommen faktisk har været med til at hun kunne klare det massive misbrug netop ved at kunne gå over i en anden personlighed.

Det er en hjerteskærende bog og en velbeskrevet situation hele vejen igennem. Hvordan andre ikke altid reagere, hvordan nogen sygdomme nærmest er skjult for omverdenen og en beskrivelse af en mishandling som er så voldsom at man undres over at ingen greb ind selv om den var tydelig at få øje på.

Værd at læse, hvis man kan holde til det. For ingen tvivl om at den er barsk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar