fredag den 20. november 2020

Bogameldelse af: "Stregkoden"!

 

Har selv købt.

Forfatter: Lone Munksgaard Nielsen.

115 sider.

Roman i 111 scener.

ISBN: 87-595-2606-8

 

Her var en bog som jeg så frem til og den skuffede da heller ikke. Men jeg skulle lige finde den først, for den er udgået fra forlaget og er ikke nem at få fat i nogen steder. Sad så og søgte lidt rundt og var heldig at finde den i brugt udgave.

Det er en bog som er skrevet meget enkelt og man får mange ting af vide på få linjer, da enkelte sider/scener ikke består af så meget. Men der er en fin sammenhæng og man bliver hurtigt fanget af historien.

Det handler om et samfund hvor alle har en stregkode på venstre skulder. De bliver overvåget og kan ikke komme ud af den by de lever i. Vi møder en mor og hendes søn som finder ud af at morfar er død. Vi møder en kvinde der skal foregive at være gravid for at komme til bunds i hvad det er man gør ved børn og kvinder, da man igennem længere tid har forsøgt at få børn til at blive selvstændige individer hurtigere end deres udvikling kan følge med. Og vi hører også om hvordan der bliver spist af de døde.

Historien kan virke absurd og mærkelig og det er en historie som er svær at forklare handlingen på, men det giver på sin egen måde mening mens man læser.

Her er ikke pakket noget ind og man skal nok ikke være sart når man læser bogen. Men samtidig er den så speciel at den ikke nødvendigvis er logisk ved første øjekast. Så det er en bog som selv om den ikke er lang, så kan man fordybe sig i den her mystiske og lidt skræmmende verden.

Jeg håber at andre vil give den en chance hvis de falder over den, selv om den er kryptisk og svær at beskrive, for personligt syntes jeg den var fangende og interessant. Ikke mindst fordi det er et anderledes koncept.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar