fredag den 30. november 2018

Boganmeldelse af: "Tosse-Tino"!

Anmeldereksemplar fra Dreamlitt.
Kan købes: her
122 sider.
Forfatter: Preben Steen Nielsen

Bogen henvender sig til større børn, der selv læser eller til mindre børn, hvis man læser højt. Men den henvender sig også til voksne, da den både er hyggelig og giver et indblik i hvordan man kan lære sine børn at omgås folk med handicap.

Historien handler om Tino som sidder i kørestol. Han kan ikke gå og da det er en lidelse han er født med, kender han ikke til andet. Men han syntes nogen gange det er irriterende at der er ting han ikke kan. For eksempel vil han gerne spille fodbold som de andre børn, men det kan han jo ikke. Men så er der så meget andet Tino kan. Og han får også nogen oplevelser med sig, blandt andet da han skal finde en hobby og hans mor syntes skydning er en ide. Det er slet ikke Tino, men da han så kommer med op i en luftballon, og bliver 2. styrmand, så bliver han pavestolt. For nu har han verdens sejeste hobby.
Anton driller Tino i skolen. Det er ret surt, men for det meste er der andre som hjælper Tino og andre som får sat Anton på plads. Men da de er på hyttetur går det op for Tino at Anton måske slet ikke er så slem igen, der er nemlig også ting som Anton kan blive bange for og ked af.
Så er der også pigerne i klassen og især Freya. Hende syntes Tino godt om, men han er alt for genert til at fortælle hende at han syntes hun er sød. Så opstår der en uventet chance...

En virkelig god fortælling, som kan lære børn lidt om at forskelligheder mennesker imellem ikke nødvendigvis er negativt. At man skal behandle hinanden pænt og at livet er sjovt hvis man selv vil det, både med og uden et handicap.
Bogen er velskrevet og hurtigt læst. Endnu flere illustrationer havde ikke gjort noget, men dem der er, lavet af Christian Guldager, er super flotte og man kan nemt forestille sig at man selv er til stede.
Fangende historie og både hyggelig men også tankevækkende læsning.

Alt i alt en børnebog som er værd at stifte bekendtskab med, hvis du spørger mig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar