fredag den 25. august 2017

Boganmeldelse: "En længsel efter noget"!

Peter Solberg Dirksen
Skriveforlaget
267 sider
Udgivet:2014
Kan købes: HER!

Jeg har haft fornøjelsen af at læse denne bog. Og selv om jeg kun har læst en børnebog og en ungdomsbog om selvskade, af forfatteren tidligere, så er jeg ret begejstret for denne bog, som vel nærmest er en ungdomsbog der også henvender sig til voksne.

Bogen handler om Thomas. Han keder sig lidt i sit trivielle liv med kone, børn og lækker bil. Nu står de over for at skulle flytte og da hans gamle skateboard dukker op er der også nogen minder som dukker op. Minder om hans skoletid i Belgien, det første akavede forsøg på at score og måske især minderne om da det lykkedes at score Stine. 

Thomas er egentlig glad for sit liv men savner lidt spænding. Og han får kvajet sig ved at tage til træning med sin søn, hvor han møder en ung kvinde, som han ender med at køre en tur med...

Nu skal nogen af de gamle skolekammerater mødes og Thomas vil gerne have det ser ud som om det er gået ham godt, men han ender alligevel med at få en opsang af sin gamle ven, der udefra godt kan se at det faktisk er Thomas egen skyld at han lige nu syntes livet er lidt kedeligt. Kan han mon gøre noget for at ændre det?

Bogen er velskrevet omend med få fejl i korrekturen. Man bliver nemt fanget ind i historien og jeg tror de fleste kan sætte sig ind i følelsen af om livet virkelig ikke har mere at byde på?
Den er hurtigt læst og efterlader et godt indtryk for man husker den. Ikke mindst fordi bogen er skrevet som om det er en hverdagsberetning i et hvert menneskes liv og det giver en lidt at tænke over. For den viser også at vi allesammen lever ret strømlinet: Fødes, vokser op, uddanner os, får job og familie. Men det er rart med det lille skub den også giver en, hvor man lige får mulighed for at overveje om man faktisk har opnået det med ens liv man gerne vil eller om man skal ændre på noget inden det er for sent.  

En bog som sagtens kan anbefales og som har masser at byde på. Så hvis du kaster dig over den så rigtig god fornøjelse :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar