fredag den 2. juni 2017

Boganmeldelse: "Den forkerte vej"!

Michael Dyst
Digte
Copenhagen Storytellers
80 Sider
Kan erhverves: HER!
Udkommer i dag den 2/6-2017

Har modtaget denne bog fra forlaget og mange tak for det. Det er en af de hårdere digtsamlinger, men utrolig interessant at stifte bekendtskab med.

Digtene handler om de mørke sider af livet. Der er en tone af misbehag over livet og tilværelsen. Der er noget som lurer i skyggerne, måske et alkoholmisbrug, måske en angst for at blive gammel. Det kan være svært at tolke. Især hvis man læser bogen ud i en køre.
Jeg havde stor glæde af først at læse alle digtene og siden læse dem enkeltvis, da de så giver et mere nuanceret blik på hvad det er forfatteren gerne vil frem med. For han har i den grad noget på hjertet.

Forfatteren har en naturlig skepsis overfor andre og overfor hvor livet bringer ham hen, men et eller andet sted også en nysgerrighed for hvad der sker hvis man tør bryde de traditionelle veje og konventioner. Det virker i hvert fald som om forfatteren gerne vil provokere selv om han måske dybest set selv er lidt angst for at gå glip af noget igennem tilværelsen.

Jeg kan rigtig godt lide den dystre tone der er undervejs, omend man nok skal have lidt erfaring med nogen ting i ens hverdag som ikke har været helt nemme, før digtene virkelig fanger og giver mening. Personligt kunne jeg relatere til flere ting i mit eget liv der ikke altid har været helt nemme og som har gjort at jeg har stillet spørgsmålstegn ved hvorfor det egentlig er vi er sat på jorden. Så det er klart digte som giver læseren noget at tænke over.

En spændende og lidt anderledes digtsamling som jeg tror mange kan få noget ud af at læse. Helt personligt er jeg i hvert fald nysgerrig for hvad forfatteren kommer med senere hen, for der er i den grad noget udtryksfuldhed som jeg er sikker på han kan komme langt med.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar