lørdag den 8. februar 2014

Boganmeldelse: "En forfærdelig mand"!


Forfatter: Lars Jensen
Forlag: Bogkompagniet.
448 sider.

Mange vil allerede når de ser bogen tænke at den er ikke noget for dem, de fleste har nok læst aviser eller set tv-avis og ved lidt om hvem denne forfatter er. Han er kendt som eks-rocker, bedemand, foredragsholder mm. Men det jo klart at hans liv i rockermiljøet er det som virker mest afskrækkende på de fleste. Særligt hvis man kender til nogen af de forbrydelser han har begået.

Alligevel vil jeg anbefale bogen. Og det vil jeg af forskellige grunde.For det første er den skrevet meget ligetil. Det er hverdagsprog der bliver brugt og den bliver allerede derfor meget personlig.
Lars ligger ikke skjul på noget men fortæller blot råt for usødet hvad det er han har oplevet og delvist stadig oplever.

Kampen for overlevelse i et samfund som ikke fra start af har givet ham de samme præferencer som de fleste af os er opvokset med, kampen for at finde sit eget ståsted i livet og erkendelserne af at nogen gange kan forbrydelse til dels betale sig.
Men også mennesket bag, familiefaderen som kæmper for at overleve da han vælger at sige stop for alt det kriminelle, da han skal lære sine børn ordentligt at kende og finde arbejde mm. Hans modvilje mod systemet og hans frigørelse af en førtidspension som han ellers er blevet tilkendt.

Hvis man tænker puha jeg skal ikke læse noget af en der har slået et andet menneske ihjel, så nej så er dette ikke bogen man skal sætte sig med. Men er man interesseret i den personlige historie, i at høre nærmere om hvordan vores retsvæsen mm fungere (og ikke fungere) og har man mod på at få både noget at tænke over og lidt at grine af så er denne bog virkelig det hele værd.

Håber nogen af jer tør kaste sig ud i denne verden :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar