tirsdag den 29. oktober 2019

Boganmeldelse af: "Sille begår en mega-fejl"!

Anmeldereksemplar modtaget fra forfatteren.
Autenz forlag.
Børne/ungdomsbog.
Lix 22.
183 sider.
Kan købes som e-bog: HER men fås også som almindelig bog og lydbog.

Sille bliver kastet ud i en form for et nyt liv da hendes mor bliver syg og bliver indlagt. Hun skal nu bo hos sin moster i Havby og gå i en ny skole, væk fra sine venner og sin almindelige dagligdag. I den nye skole møder Sille en pige med tørklæde men hun sidder mest med næsen i en bog, og da en af de mest populære piger i klassen henvender sig til Sille, bliver Sille glad og gør alt hvad hun kan for at bibeholde det nye venskab. Det resultere desværre i at Sille indvilger i at gøre noget rigtig dumt og da mosteren finder ud af det får Sille skæld ud. Sille flygter hjem igen med bussen og mødes med sine gamle veninder. Men kan de finde en løsning? Og hvad siger moster til at Sille er stukket af?

En rigtig fin bog som egner sig godt til både at læse selv for større børn, men også til højtlæsning. Den har nogen gode pointer og kan lære børn lidt om hvad det vil sige at være venner. Den er meget relevant for dagens samfund, da den kommer omkring nogen emner som mange støder på. Blandt andet at man ikke er farlig fordi man skiller sig ud, eller har en anden tro.
En bog der også kunne være god til undervisning da man sagtens kan få en god debat ud af den.

Bogen er flot sat op og de få illustrationer er ganske fine. Der måtte gerne have været flere, men det er nemt at forestille sig Silles omgivelser mm. 

En rigtig fin historie som jeg helt sikkert kan anbefale. Og stor ros til forfatteren for at skrive en bog som rammer nogen samfundsrelevante emner i børnehøjde!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar