torsdag den 21. februar 2019

Ti spareråd!

Sad lige og funderede lidt over hvor let man egentlig kan spare lidt penge (op). Havde læst en artikel om folk der sparede op ved at lægge et beløb til side hver uge og andre der sparede op ved at bruge en del af deres indkomst på investeringer. Men man kan jo også spare penge (op) ved at tænke sig om i hverdagen. Og så tænkte jeg: hvad gør vi egentlig selv... Så her er de ti ting jeg lige kan lure vi selv benytter os af og som gør at vi har lidt ekstra til os selv.

1. Ryd op og sælg de ting du ikke længere bruger via FB eller dba og husk at selv 5kr er bedre end ingenting.
2. Brug dine rester fra køkkenet. Lav for eksempel "tapas" af forskellige rester en dag om ugen så du ikke smider rester ud unødigt. Og frys ned så du kan bruge rester en anden dag.
3. Lav gerne dobbelt op af mad, så slipper du for at lave mad hver dag og har samtidig nem mad på dage hvor du kommer sent hjem.
Og bruger mindre strøm.
4. Drop diverse unødige abonnementer. Og tjek om du kan få dit mobilabonnement billigere andre steder.
5. Skift forsikringsselskab, netudbyder mm hvis du kan få tilsvarende produkt billigere hos andre selskaber. Husk at tjekke at du får samme dækning.
6. Køb en termokop og en drikkedunk og tag selv vand og te/kaffe med. Du får det du kan lide og slipper for at betale overpris på tankstationer eller andre steder når du er på farten.
7. Lav snacks selv. Der er mange opskrifter på for eksempel mueslibarer og du kan lave en stor portion som er noget billigere end de færdigkøbte varianter. Og så er det sundere.
8. Hold byttemøder med familie og venner. I kan bytte tøj, sko, tilbehør, planter til haven mm og kan både få ryddet op samt få lidt "nyt" ind i garderoben.
9. Handel gerne i genbrugser, lav privat handler på FB eller dba og spar penge når du er på udkig efter møbler, tøj eller andet. Der er ingen grund til at give 5000kr for en ny sofa hvis du kan få en tilsvarende for 1000kr brugt. Blot husk at tjekke at møblet eller genstanden er i god stand.
10. Har du pantflasker jævnligt så saml dem sammen i en sæk og når du har fyldt den så få panten udbetalt og læg beløbet til side i en sparegris. En gang om året kan du så tømme den og glædes over en lille "opsparing".
Måske du har et godt spare råd?  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar