lørdag den 8. oktober 2016

Boganmeldelse: "Blåskæg"!

Michael Kousgaard
31 sider
E-bog
Børnebog

Har fået lov at anmelde denne bog og det har været en sand fornøjelse.
Det er en børnebog der indeholder alt det som man forventer og håber på.

Vi møder heksen Tusmeralda. Hun får besøg af sin bror. Piraten Grumme. Han vil have hjælp til at skaffe et barn så han kan benytte en særlig mønt til at få opfyldt et ønske. Hun er ikke meget for at hjælpe, men da han vil give hende den anden mønt indvilliger hun. Hvad hun ikke ved er at han faktisk kun har den ene mønt.

Jakob og hans mor skal bruge Tusmeraldas hjælp til at få noget hår til at vokse på Jakobs hoved. Hans far har et prægtigt hår og fuldskæg, men Jakob har ingenting. Så i håb om at få noget hår til at gro opsøger de Tusmeralda.
Tusmeralda tænker at hun kan bruge Jakob som det barn hun skal skaffe til Grumme. Men hvordan får hun lige ryddet mor af vejen?

Tusmeralda går igang med nogen besværgelser og da tingene ikke går helt som forventet stikker Jakob og hans mor af. Jakob har på en eller anden måde fået Tusmeralda i trance.
En evne som han senere finder ud af han kan benytte over for alle.

Der kommer også hår frem. Men det er helt blåt. Og det jo ikke meningen en dreng skal rende rundt med fuldskæg der er blåt. Så hvad nu?

En god og fangende børnebog som henvender sig til børn i flere aldre. Den er både god at læse sammen med sine forældre men den er også god til børn der selv læser, samt lidt større børn...

Det ville være fedt hvis der var illustrationer i bogen. Det er der desværre ikke. Og med det univers der er skabt ville det ellers passe godt ind. Men har man en god fantasi kan man sagtens selv skabe billeder af hvordan både pirater, heksen og Jakob ser ud.

En børnebog som jeg personligt kan anbefale og samtidig glæde mig til næste bog udkommer. Det er nemlig første bog i en serie!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar