fredag den 22. december 2023

Boganmeldelse af: "Ubuden"!

Reklame.
Anmeldereksemplar modtaget fra forlaget 2 feet entertainment.

Forfatter Teddy Vork.
Novellesamling.
287 sider.
Udgivet 2023.
ISBN 978-87-7994-970-6

Der er noget let gys i dette værk. Det hele har et omdrejningspunkt i retning af det paranormale, det uforklarlige og det onde.

Det er forskellige noveller i meget forskellige stilarter, som hver især byder på en gruopvækkende historie. Nogen værre end andre.
En novelle handler om en pædagog og stedet han arbejder. Han oplever ting når han er der alene, men også når der er børn til stede.
En anden novelle handler om en præst der vil skrive egnens fortællinger ned, men kommer i stedet i kløerne på en anden mand som har mystiske kræfter.
En tredje novelle er skrevet som SMSer fra en der virker som stalker, men som har et meget mere dystert ærinde.
Og sådan fortsætter det hele vejen igennem.

Det er en velskrevet og spændende novellesamling som man ikke bare lige ligger fra sig. Og er man glad for let gys og en smule horror så er man fanget fra første side.

Man kan mærke de små hår rejse sig i nakken, mens man læser. Man kan nemt forestille sig nogen af tingene ske i virkeligheden. For vi har vel alle i ny og næ haft en fornemmelse af at blive holdt øje med, eller hørt et fodtrin bag os og mærket frygten snige sig ind på os. Særligt i mørket og om natten.

Er man let påvirkelig skal man nok ikke læse denne bog.
Men er man til det så er den virkelig god og ikke alt for voldsom. Det er jo også mere de små ting og stemninger der kan gøre at man lige mærker at man selv lever, når man får paranoia og uhygge indenfor dørerne.

Et godt værk som fortjener at blive læst af mange. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar